Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен заради неспазване

...
Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен заради неспазване
Коментари Харесай

Глобяват кмета на Калофер за леденото хоро, гледат записи за участници без маски

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде санкциониран поради неспазване на противоепидемичните ограничения по време на мъжкото хоро в река Тунджа. Това съобщи пред публицисти регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Глобата ще е в оптимален размер от 1000 лв..

Ако пък се потвърди, че локалната администрация е взела участие в организацията на събитието, то Община Калофер, като юридическо лице, ще бъде санкционирана с 2000 лева

Разследват се участниците в хорото по видеокадри за неналичието на защитни средства. След това ще се реши дали и с какви санкции ще бъдат глобени и те.

" Уважавам традициите, нееднократно съм участвала на мъжкото хоро в Калофер на днешния ден, само че обстановката е друга и разпоредбите би трябвало да бъдат идентични за всички и да се съблюдават. Никой от участниците не носеше защитни средства, нито пък се спазваше отдалеченост ", съобщи още Каназирева.

Тя даде за образец Пловдив, където през днешния ден при хвърлянето на богоявленския кръст са се спазвали всички ограничения.

" На всички участници им бяха направени бързи антигенни проби - 68 на брой, които бяха негативни. Раздаваха се и маски, което не видяхме сутринта за жалост през днешния ден в Калофер ", сподели регионалният шеф.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР