Кметът на град Гостомел северозападно от Киев, където се намира

...
Кметът на град Гостомел северозападно от Киев, където се намира
Коментари Харесай

Кметът на украинския град Гостомел е убит при обстрел

Кметът на град Гостомел северозападно от Киев, където се намира военна база, е погубен от съветската войска. Това заяви кметството на града на 12-я ден от нахлуването в Украйна, съобщи Франс прес.

"Юрий Илич Прилипко почина, до момента в който раздаваше самун и медикаменти на заболели и полагаше грижи за ранени ", се споделя в официално съобщение на общината във Фейсбук.

"Той умря, както е живял. Всеки от нас е чувал тези думи доста пъти и в по-голямата си част ги е възприемал като следващата незначителна ритуална фраза. И на вятъра. Смъртта разкрива човешката същина пред съда на Всевишния. Изтрива всичко претенциозно, измислено, нищожно, оставяйки най-ценното. Ако, несъмнено, е по този начин. Прилипка имаше. Често го назоваха Илич. И врагове, и другари. Той не беше нито свят, нито правоверен. Но той не беше нито сребролюбец, нито нахален, нито нахален. Можеше да изпрати три писма, само че в никакъв случай не отхвърля помощ на никого. И другари и врагове, в случай че видите, че в действителност е належащо. Той беше Илич, който беше обичан или нехаресван, само че всички знаеха, че в най-трудния миг той няма да отблъсне или да откаже ", декларират от общината.

"Никой не го бе задължил да се изправя против вражеските патрони. Той би могъл да се скрие в някое мазе като стотици други (...) Но бе взел своето решение ", прибавя управата в документа, описвайки част от живота и активността му след нападението на Русия.



"Той почина за общината, почина за Гостомел, почина като воин. Вечна му памет и признателност от нас ", заключава кметството.

В Гостомел се намира военното летище "Антонов ", което бе атакувано от съветските сили на 25 февруари.

С оглед обстановката е невероятно да се получат предложения за погребението, прибавя кметството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР