Кметът на Генерел Тошево беше освободен от ареста, след като

...
Кметът на Генерел Тошево беше освободен от ареста, след като
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста кмета на Генерал Тошево

Кметът на Генерел Тошево беше освободен от ареста, откакто бе арестуван по искане на Европейската прокуратура по следствие за измами с европейски средства:

Минути преди 10.00 часа в четвъртък кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше освободен от ареста, съобщи.

Той бе задържан в сряда по искане на офиса на Службата на Европейския основен прокурор в София. Арестът е по отношение на следствие за измами със дотации, свързани с план за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви на уеб страницата си Европейската прокуратура. 

Това е първият арест в България по искане на службата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Протест в поддръжка на кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров събра пред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи  членове на общинската конструкция на Българска социалистическа партия - Генерал Тошево и жители.

Той бе посрещнат пред Първо Районно ръководство на полицията в Добрич с бурни овации, с крясъци " Свобода! " и " Браво, Вальо! "  

Според протестиращите Димитров е най-почтеният кмет, който общината е имала.

Димитров отхвърли коментар пред медиите, като посочи, че следва да бъде разпитан. " Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим ", сподели кметът. 

Придружен от юриста си Милен Янков, кметът на Генерал Тошево влезе в Следствената работа, която се намира в същата постройка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР