Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров от БСП е освободен

...
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров от БСП е освободен
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е освободен срещу 10 хил. лв. и с повдигнато обвинение

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров от Българска социалистическа партия е освободен от ареста против парична гаранция от 10 хиляди лева Повдигнато му е обвиняване за попълване на документи с погрешно наличие. За това осведоми Българската национална телевизия Българска национална телевизия, откакто през вчерашния ден /9 август/ по искане на Европейската прокуратура Димитров беше арестуван по следствие за за машинация със дотации по план за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища.
" Повдигнаха ми обвиняване и ме освободиха с парична гаранция в размер на 10 000 лв.. На по-късен стадий ще обсъдим с юриста дали ще я апелираме ", споделя Димитров пред медии. Адвокатът му Милен Янков разгласи, че обвиняването е за подаване на погрешни сведения пред сертифициращ орган и приемане на средства от европейските фондове.
Кадрите на Българска национална телевизия демонстрират, че пред полицията в Добрич са се събрали хора в поддръжка на кмета с повдигнати обвинявания на Генерал Тошево. Интервюиран е брат му, Бранимир Димитров, който споделя, че не има вяра " това да е истина ". Яна Бонева, ръководител на общинския съвет, която също е от Българска социалистическа партия, споделя: " Проектът е от дълго време финализиран, всичко е завършило, постройките са санирани още от 2019 година "
Социалистическата партия дефинира следствието на Европейската прокуратура като политическа поръчка преди местните избори на 29 октомври. Ръководството на Българска социалистическа партия разгласи, че ще издигне Валентин Димитров за трети кметски мандат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР