Кметът на Доспат е толкова агресивен, но това е за

...
Кметът на Доспат е толкова агресивен, но това е за
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Кметът на Доспат е агресивен, но за хубаво

Кметът на Доспат е толкоз нападателен, само че това е за хубаво, съобщи министър председателят Бойко Борисов по адрес на Елин Радев. Днес министър-председателят бе на посещаване в Доспат по покана на градоначалника, който изиска помощ за уголемение на депото за твърди битови в Барутин. Капацитетът му е на привършване, а там се събират боклуците от Девин, Борино, Доспат и Сатовча.

Радев благодари на Борисов за поддръжката на държавното управление, обявявайки, че за четири години Министерският съвет е дал на общината 13 млн. лв. за инфраструктурни планове, само че и резултатите са налице.
" Външните водопроводи са заменени на три обитаеми места, асфалтирането на улиците е на 95% в цялата община. Във всяко село са останали по една-две улици – за към 2-3 милиона ще стане 100%. Няма обитаемо място в цялата общината, където вътрешният тръбопровод да не е заменен. Тази година приключихме план за 5,5 млн. лева създаване на водопроводи – външен тръбопровод от Кървав дол до село Барутин, който  е 14,2 км. Всички тръби бяха етернитови, които знаете, че предизвикват рак. До през вчерашния ден хората са пили от тази вода ", сподели кметът. А Борисов добави: " И след това сме първи по смъртност. Е по какъв начин няма  - уранови мини, етернитови тръби на водопроводите за пиянство на вода ".

Подчерта обаче, че е в Доспат поради депото: „ Пуснато е сепариране, компостиране. Уширяваме ви депото, с цел да може дълго време да събирате отпадъците, след тези две съоръжения, които са към този момент подготвени “.
При огледа му Борисов показа насладата си от постигнатото съглашение сред Англия и Европейския съюз за ерата след брекзит.
 Още 1 млн. лв. за нов градски център на Доспат дава държавното управление Още 1 млн. лв. за нов градски център на Доспат дава държавното управление
Още 1 036 000 лв. за градския център на Доспат утвърди правителствтото през днешния ден. Това става две седмици откакто Министерският съвет реши...
Кметът уточни, че 800 души от община Доспат работят в Англия. „ Имаме едно село Бръщен – 60% от популацията работи там “, означи той и добави, че всеобщо те влагат извоюваните там пари в къщите си.
Показа му и строителната площадка за създаване на нов градски център на Доспат.
„ Миналата година отпуснахте 1,5 млн. лева за създаване на нов градски център. Водим го нов, не че имаме остарял център. Хората като идват, споделят, че не могат да намерят къде е центърът. И то в действителност е  по този начин – на 300 квадрата са създали плочки преди 20 години. Сега новият център е ситуиран на 13 декара повърхност, който се свързва с още към 16 декара нагоре, където имаме парк музей на чешмите, който отново с ваша помощ е построен. Тази година ни отпуснахте 3,036 млн. лв., с които напълно е обезпечено строителството “, посочи градоначалникът и разказа какво е планувано да има на обекта - водни каскади, сцена с амфитеатър и други
Кметът описа на Борисов за парка, в който има построени макети на 36 чешми, издигнати в региона като дарения за минувачите, за алпийската пътека. Заяви, че ще му е нужна и финансова помощ за създаване на алея към бент. „ Доспат “ с дължина към три километра, с цел да се разхождат туристите там. Благодари за предпазените и актуализирани учебни заведения и детски градини в Доспатско, които спомагат да се задържат младите, както и за отпуснатите 350 000 лева, с които бе надстроено учебното заведение в Касъка. Разведе премиера да види напълно обновеното Средно учебно заведение „ Димитър Благоев “. Борисов уточни, че Родопите са главен приоритет за страната, наред с обучение, здраве, просвета и всичко останало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР