Кметът на Добрич Йордан Йорданов отново е сред финалистите в

...
Кметът на Добрич Йордан Йорданов отново е сред финалистите в
Коментари Харесай

Кметът на Добрич и проектът Чудната градина са сред финалистите на Иновации в политиката

Кметът на Добрич Йордан Йорданов още веднъж е измежду финалистите в влиятелните интернационалните награди „ Иновации в политиката “, оповестяват от общината. Тази година е отличен планът „ Чудната градина – обществено дружество за повече благоприятни условия “, който се осъществя със съдействието на локалната власт в добруджанския град. Гласуването ще е от жури, формирано от 1 067 жители на Европа, а резултатите ще бъдат оповестени на 4 декември на публична гала в Берлин.
В общественото дружество „ Чудната градина “ работят 21 души с умствени увреждания, най-младият от които е на 19 години, а най-възрастният – на 54. Теренът е възложен от общината, а в построените оранжерии се отглеждат цветя и зеленчуци, които се осъществят на фермерския пазар и на щандове в града.
„ Чудната градина “ е дело на фондация „ Св. Николай Чудотворец “, а концепцията е хората в неравностойно състояние да бъдат научени да изкарват прехраната си.
През 2018 година кметът Йорданов също беше измежду финалистите за интернационалните награди на Института за нововъведения в политиката за форума „ Добрич в бъдеще време “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР