Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте участници в

...
Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте участници в
Коментари Харесай

Кметът на Добрич ще вземе участие в най-мащабното събитие на Комитета на регионите

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е измежду стоте участници в Осмата Европейска среща на високо ниво на районите и градовете, оповестяват от общината. Форумът ще е на 14 и 15 март в Букурещ. Участниците в него за определени от специфична комисия, а критерият е млади изборни лица до 40-годишна възраст на локално и районно равнище от Европейския съюз.
Срещата в румънската столица е най-мащабното събитие , проведено от Европейския Комитет на районите. Такива конгреси се предизвикват на всеки две години. В рамките на самодейността изборни лица на районно и локално равнище разискват злободневни проблеми, настоящи за Европейския съюз.
Организатори на форума през март са Комитетът на районите, Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Румънската асоциация на общините. Той ще премине под мотото „ (За) Нова Европа и Европейски Съюз “.
Участниците в срещата ще дискутира тематики, свързани със обществени, новаторски и устойчиви европейски райони и градове. На разискване ще бъде подложено териториалното доближаване и сливане на жителите на Евросъюза, по-ефективно присъединяване на жителите в европейския план посредством локалните и районните управляващи и други Ще се търси позицията на младите локални и районни европейски водачи за техните упования. Предвижда се да бъде призната декларация за бъдещето на Европа и политическо обръщение към претендентите, които ще се борят за място в Европейски парламент.
Предвижда се в срещата да вземат присъединяване над 800 изборни лица на локално и районно равнище от Европейски Съюз, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет, ръководителите на тези институции, президентът и министър-председателят на Румъния и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР