Кметът на Благоевград Методи Байкушев изпрати в МРРБ 17 молби

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев изпрати в МРРБ 17 молби
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград М. Байкушев изпрати в МРРБ  17 молби и възражения на собственици с отхвърлени проекти за саниране

Кметът на Благоевград Методи Байкушев изпрати в Министерство на регионалното развитие 17 молби и възражения от Сдруженията на притежателите на многофамилни жилищни здания, кандидатствали по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “, чиито планове не са утвърдени, или са в листата с запаси.

Във възраженията си жителите упорстват да получат информация за метода на образуване на самостоятелните оценки на подадените планове, както и за опциите за преразглеждане на работата на оценителната комисия.
По-рано тази седмица министър Цеков разгласи, че критерият за оценка на плановете е справедлив и се базира на енергийните спестявания, разказани в документите от енергийното проучване на постройките.

Всеки енергиен документ, показан пред Министерство на регионалното развитие, е направен от енергиен инспектор, сертифициран от Агенцията за стабилно енергийно развиване.
Министърът разгласи, че 1217 документа, посочили доста високи енергийни спестявания, са изпратени на организацията за инспекция. Ако бъдат открити погрешни данни, класирането ще бъде преразгледано и ще бъдат наложени наказания. Заинтересованите страни също биха могли да апелират решенията.
Междувременно Министерство на регионалното развитие разгласи, че срокът за кандидатстване в границите на Етап II от процедурата ще бъде продължен най-малко с още един месец.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР