Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с танцьорите от

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с танцьорите от
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов посрещна танцьорите от Ансамбъл „Пирин“ на родна земя, завърнали се с голямата награда от Международен фестивал в Узбекистан

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с танцьорите от Ансамбъл „ Пирин “, показали почтено Благоевград и България по време на Международен фестивал “Лазги денс ” вУзбекистан.

В знак на признателност за непрестанната поддръжка, създателите от Ансамбъл „ Пирин “ връчиха извоюваните статуетка и грамота на кмета на Благоевград.

„ Това отличие ще бъде сложено на видномясто в моя кабинет. Целта ми е да стане притежание на всеки един човек, с който се срещам, без значение дали е гражданин на Благоевград, дипломат или президент. Благодаря на целия креативен състав, тази премия е за всички Вас, без значение дали сте взели участие тъкмо в този формат. Вие не преставате да полагате старания и да прославяте името на Ансамбъла на интернационално равнище. Вие сте на международната сцена, а тъкмо в този миг, в тези времена, триумфът, който постигнахте беше необходим на всички нас. Пожелавам и имам вяра, че ще имате още доста достижения “, сподели кметът Стоянов.

Той благодари и на спонсорите, финансирали пътуването и присъединяване на Ансамбъл „ Пирин “ в Узбекистан – „ Хидроенергийна компания “ АД, „ Растер юг “ ООД, „ Галчев Инженеринг “ ООД, „ Трезор груп “ ООД и „ Си ел ес солар инсталърс “ООД.

Мащабното събитие се организира в границите на два дни. Родните танцьори се съревноваваха с професионални сформира от страни като Сърбия,Русия, Азербайджан.

„ Когато си няколко съсловия над всички останали, това не може да остане неусетно. Затова справедливо ни бе присъдено и първото място “, сподели ръководителят на Ансамбъл „ Пирин “Мирослав Димитров.

Благодарение на отличното си представянетворците от Благоевград завоюваха и парична премия в размер на 5000 Щатски долар.

​Фестивалът „ Лазги денс “ е ориентиран към фолклорните благосъстояния на другите страни по света.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР