Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на
Коментари Харесай

Навръх Димитровден и Ден на строителя! Кметът Илко Стоянов подписа договор за финансиране на ул. „Промишлена“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа контракт за финансиране на дейностите по създаване на улица „ Промишлена “ с Министерство на регионалното развитие.

Това е първата действителна стъпка за осъществяване на основния обект, който ще реши дълготраен проблем, изравен пред жителите на регионалния център на Пиринско.

Финансирането е обезпечено вследствие на поредна и далновидна политика от страна на кмета Стоянов, както и конструктивен разговор с Министерство на регионалното развитие.

Предвиденият финансов запас е в размер на 7 697 269.79 лв., като в началото общинска администрация ще получи 50% от тях.

Към момента Община Благоевград не може да се ангажира със периоди за започване на СМР дейностите, защото процедурата се апелира в Комисия за защита на конкуренцията още от самото й разкриване и е допустимо да се премине към подписване на контракт с компания реализатор след привършване на законовите процедури.

Улица „ Промишлена " ще свързва бул. „ Димитър Солунски “ с кварталите „ Еленово и „ Ален мак “. С осъществяване на обекта доста ще бъде омекотен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и противоположния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.

Община Благоевград към този момент има направен план за обекта, а единствено за няколко месеца кметът Стоянов съумя да извади позволение за градеж.

Припомняме, че напъните на няколко предишни кметски екипа бяха ориентирани точно в тази посока, само че никой от тях не се увенча с триумф, поради липса на цялостна подготовка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР