Кметът на Благоевград Илко Стоянов излезе с позиция във връзка

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов излезе с позиция във връзка
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград удари по масата: Ще уволня вандалите, ако Македония изгони ченгетата-биячи

Кметът на Благоевград Илко Стоянов излезе с позиция във връзка със арестуваните през вчерашния ден четирима души по отношение на посягане върху македонския културен клуб в града, открит по частна самодейност. Клубът беше открит на 30 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция. В събота, 4 февруари, малко преди 22 часа витрината на клуба беше счупена, а за похищението през вчерашния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са арестувани четирима души – двама мъже и две дами.

„ Вчера „ изтече ” информация от ОД на Министерство на вътрешните работи, че са арестувани двама чиновници на Общинско дружество “Озеленяване ” към Община Благоевград, както и техните съпруги, за това че са счупили стъклото на помещението, което беше провъзгласено за “македонски културен клуб ”.

Всички знаем, че съдът е способният орган, който може да се произнесе по наказателната част на действието. Кметът на общината, който в тази ситуация се явява шеф на двамата чиновници, може да се произнесе само по Кодекса на труда. “, показва в позицията си Илко Стоянов на формалната си фейсбук страница.

Стоянов среща обществеността с решението си като шеф на двамата чиновници, съгласно което би приложил принцип на взаимност, в случай че се потвърди виновност на общинските чиновници.

„ Това значи, че ще санкционира работещите в Община Благоевград с безусловно същото наказване, с което ще бъдат осъдени митничари, гранични служители на реда и други чиновници в Република Северна Македония, които провокираха психическо и физическо принуждение над голям брой българи.

В момента, в който бъдат уволнени чиновниците в Северна Македония, предизвикали тормоз над българските жители, аз неотложно ще уволня чиновниците на Общинско дружество “Озеленяване ” към Община Благоевград “, показва кметът на Благоевград и дефинира решението си като „ простичко и заслужено “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР