Кметът на Благоевград Илко Стоянов е спрял изплащането на обезщетения

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов е спрял изплащането на обезщетения
Коментари Харесай

Илко Стоянов е спрял изплащането на обезщетения на трима от екипа на предишния кмет на Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е спрял изплащането на компенсации от по шест заплати на  трима  от заместниците в екипа на предходния градоначалник Румен Томов.

Тримата заместник-кметове са били освободени от четвъртия си колега  Ясен Попвасилев, който отговаряше за финансите на общината и краткотрайно изпълняваше длъжността кмет до оповестяване на резултатите от частичните избори в Благоевград.

Договорените  великодушни обезщетения  са за над 48 хиляди лв. , сподели на брифинг новият кмет Илко Стоянов:

" Обезщетенията, които са контрактувани от изпълняващият длъжността кмет с другите заместник-кметове, няма да бъдат изплащани от мен, за което съм издал предписание. Ние смятам за морално, не смятам за заслужено да бъдат изплащани такива компенсации, които са договаряли в действителност между тях сред самите заместник-кметове на предходния кмет ".

Кметът на Благоевград е почнал дисциплинарни производства срещу  юриста и основния секретар на общината поради това, че не са оспорили наложена  от ръководещия орган глоба от над 3 милиона лева  по  реализацията на план за  депото за боклуци:

" В момента проучвам едно дело за финансова промяна за над три милиона лв., което заради някаква причина не е оспорено от община Благоевград ", сподели Стоянов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР