Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно
Коментари Харесай

ОУ "Христо Ботев" в Асеновград вече разполага с игрище за мини футбол

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев откри публично новоизграденото спортно игрище в двора на ОУ " Христо Ботев " в града. Датата за събитието бе определена особено – Международният ден на детето (1-ви юни).
 
 В Асеновград откриха игрище за мини футбол В Асеновград откриха игрище за мини футбол
Д-р Грудев насочи обръщение към най-малките поданици на общината, като им пожела да са здрави и проспериращи, да сбъдват фантазиите си и да спортуват интензивно. " Честит празник, благи деца! От детството остават най-красивите и незабравими мемоари и най-хубавите другарства! Уважаеми родители, дарявайте децата си с обич и ги подкрепяйте абсолютно, с цел да се усещат те щастливи и предпазени ", сподели в обръщението си пред присъстващите кметът Христо Грудев.
 
 Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
Спортното игрище за мини футбол е с обща повърхност от 695 кв. м. и с размери 38 м./18 м. Площадката е построена върху нова бетонова основа с настилка от изкуствена трева и оградена с ограда с мрежа, чиято височина е 4 м. Монтирани са и 2 футболни порти, като оборудването е с обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.
 
 В Асеновград откриха игрище за мини футбол В Асеновград откриха игрище за мини футбол
Съоръжението ще може да се употребява и от деца на други образователни заведения, за образуване на шампионати и мероприятия, съгласувани с шефа на ОУ " Христо Ботев ". Спортният обект беше построен, след утвърден план на община Асеновград по стратегия на Министерството на образованието и науката (МОН). Привлечената сума и вложена в оборудването е в размер на 116 625,64 лева с Данък добавена стойност.
 
 ОУ ОУ " Христо Ботев " в Асеновград към този момент разполага с игрище за мини футбол Източник: Община Асеновград
Директорът на учебното заведение Лилия Венева благодари на кмета доктор Грудев и неговия екип. Тя уточни, че построяването на такова съвременно и красиво спортно игрище е дълго чакано от възпитаниците и чиновниците на образователното заведение. И, че към този момент децата ще имат опцията да спортуват по-активно.
 
 Футболна топка Футболна топка Източник: Община Асеновград
В края на формалната част доктор Христо Грудев подари футболни топки на учебните тимове, с благопожелание да реализират единствено победи.
 
 В Асеновград откриха игрище за мини футбол В Асеновград откриха игрище за мини футбол Източник: Община Асеновград
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР