Кметът Калин Каменов, министърът на околната среда и водите –

...
Кметът Калин Каменов, министърът на околната среда и водите –
Коментари Харесай

Враца и Мездра правят компостираща инсталация за над 5 милиона лева

Кметът Калин Каменов, министърът на околната среда и водите – Нено Димов и кметът на община Мездра - Генади Събков подписаха контракт за създаване на апаратура за компостиране на разделно събрани зелени боклуци на стойност 4 400 662 лв.. Партньор на локалната администрация при реализирането на дейностите е община Мездра.
С построяването на сходен вид апаратура ще се понижи количеството на депонираните битови боклуци в Регионалното хранилище във Враца. Новото оборудване ще бъде ситуирано на повърхност от 101 915 кв.м., в местността „ Шумака “, където се намира и настоящото районно хранилище. Капацитетът на компостиращата апаратура ще е до 8 000 тона на година.
В рамките на плана ще бъде въведена система за разделно събиране на зелени боклуци, като за задачата ще бъдат закупени близо 580 контейнери и четири сметоизвозващи машини.
Общата стойност на плана е 5 845 347 лева, като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 400 662 лева Общините Враца и Мездра ще съфинансират плана с 1 444 684 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР