Кметът Иван Портних бе гост на специално тържество по повод

...
Кметът Иван Портних бе гост на специално тържество по повод
Коментари Харесай

Във Варна откриха зала за ерготерапия училището за деца с нарушено зрение

Кметът Иван Портних бе посетител на особено празненство във връзка откриването на зала за ерготерапия в Специалното учебно заведение за деца с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна.

Залата е с повърхност 44 кв. м. и в нея са инсталирани сетивни панели, висящи люлки, комбинирана стена за катерене, ролкова пързалка, великански валяци и  други уреди, съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците. Вложените средства са в размер на 37 824 лв., като 18 000 от тях са обезпечени посредством акция на дарителската онлайн платформа „ Подкрепи.бг “, в която се включват хора от цялата страна, сподели шефът на учебното заведение Жулиета Петкова.

Помещението ще бъде изключително потребно за възпитаници, които имат усложнения с координацията, фокусирането и организирането на дадена активност. Ерготерапията може да помогне на децата, които се затрудняват да управляват личните си дейности и държание или мъчно интегрират другите тласъци, идващи от средата. От изгода е и при образователния развой, изясни Петкова.

По-късно тя сподели оранжерията, където възпитаниците на учебното заведение засаждат и сами се грижат за растения, залата за релакс, както и Музея за история на образованието на зрително затруднените в България. Там са събрани историята и портретите на шефове и именити ученици на учебното заведение, брайлови машини, брайлови учебници и дъски.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР