Кметът Благомир Коцев заяви, че е сменил седем директори в

...
Кметът Благомир Коцев заяви, че е сменил седем директори в
Коментари Харесай

Кметът Коцев хвърли бомбата: Сменил седем директори в общината последните дни

Кметът Благомир Коцев съобщи, че е сменил седем шефове в Община Варна в последните дни. Трима от тях - дейно, а останалите щом се върнели от болнични и отпуск. Новината Коцев заяви в своя фейсбук профил. 

Той посочи, че рокадите са направени в управленията на дирекциите " Образование и юношески действия ", " Култура и духовно развиване ", " Екология и запазване на околната среда ", " Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия ", " Финанси и бюджет ". Освободени били и шефовете на общинските предприятия " Инвестиционна политика " и " Спорт ". 

Като претекст за своите дейности, градоначалникът на Морската столица изтъква  " най-много с потребността от нова сила в ръководството на града ", само че и добавя, че част от тях били " прекомерно ангажирани в партията си ". 

Ето какво написа той:

В последните дни освободих от служба общо седем шефове в Община Варна. Трима – дейно, а останалите – сега, в който се върнат от болнични и отпуск.

Това са ръководителите на дирекциите:

- Образование и юношески действия

- Култура и духовно развиване

- Екология и запазване на околната среда

- Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия

- Финанси и бюджет

Освободени са също и шефовете на общинските предприятия " Инвестиционна политика “ и “Спорт ".

Гражданите, които наблюдават публичните процеси, познават тези хора добре. Те отговаряха за голяма част от активността на общината, включваща множеството просветителни институции, културни и спортни мероприятия в града, поддържането на градската среда, правенето на всеки един план за всеки тип инфраструктура, а също и финансите на Общината.

Мотивите за тяхното освобождение са свързани най-много с потребността от нова сила в ръководството на града. Няма да укривам, че някои от тях са и прекомерно ангажирани в партията си, което не е част от разбирането ми за развиването на Варна. Или пък за заемането на сходни високи постове.

Морската столица има потребност на първо място да се трансформира в столица – място, в което младежи работят за връстниците си и се грижат за родителите и децата, по този начин както биха се грижили за личните си близки. Място, където публичният интерес е надалеч над персоналния или партийния.

Общият знаменател в работата на екипа ми е точно това схващане. Вярвам, че благодарение на новите шефове ще сложим кораба на верния курс, въпреки и завоят да е по-бавен в сравнение с ни се желае.

Пожелавам триумф на претендентите за шефове!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР