Ключово в борбата с рака на маточната шийка е веществото

...
Ключово в борбата с рака на маточната шийка е веществото
Коментари Харесай

Учени от университета в Южна Каролина откриха природно лекарство срещу рака

Ключово в битката с рака на маточната шийка е веществото манзамин А

Учени от медицинския университет в Южна Каролина откриха естествено лекарство против рака. Става въпрос за веществото, което отделят морските гъби. То може да спре развиването на раковите кафези на шийката на матката, написа „ MedicalXpress “.

Ключово в действителност е отделяното вещество манзамин А. Учените са следили по какъв начин то въздейства върху размножаването и заличаването на раковите кафези в четири разнообразни клетъчни линии на рак на маточната шийка. Оказва се, че веществото е спряло образуването на нови ракови кафези и е унищожило някои от към този момент съществуващите, без да навреди на здравите.

Освен това учените са открили, че манзамин А понижава високите равнища на експресия на характерен протеин, който се следи при разнообразни онкологични болести.

Това вещество има конструкция сходна на известните протеинови инхибитори, само че е 10 пъти по-ефективно от тях, считат те.

Следващата стъпка на учените е да проведат разнообразни клинични тествания. От една страна да се види действието на манзамина върху животни, а от друга да се разбере по какъв начин веществото оказва помощ на хората.

По думите на учените множеството от суровините за лабораторен синтез се извличат от петрол, до момента в който гъбите в естественото им местообитание могат да бъдат развъждани изкуствено и за разлика от други форми на аквакултурата да почистват околната среда. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР