Ключовите събития на 27-ия ден от инвазията на Русия в

...
Ключовите събития на 27-ия ден от инвазията на Русия в
Коментари Харесай

Ден 27 на войната: Радиация край Чернобил и продължаващи атаки срещу Мариупол

Ключовите събития на 27-ия ден от нашествието на Русия в Украйна
Върховната Рада на Украйна предизвести, че на т ериторията на Чернобил горят най-малко 7 разнообразни пожара . Пожарите са видяни от сателитни фотоси на спътника Sentinel-2 на Европейската галактическа организация. „ Вероятно пожарът е зародил вследствие на бомбардировки от страна на Русия, да вземем за пример снаряд. Може и да е тенденциозен палеж “, се споделя в известието.

„ Съгласно Класификационните знаци за изключителни обстановки критериите за пожар в зоната на изключване не би трябвало да надвишават размера от 0,05-0,2 кв. км, само че настоящото положение на зоната на пожара надвишава тези числа десетки пъти . “ Във връзка с пожарите радиационните опасности нарастват в радиус от 10 километра към атомната електроцентрала в Чернобил.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи най-строгото си предизвестие до момента, че Русия може да се готви да употребява химически и биологични оръжия в Украйна. Байдън уточни, че съветският водач Владимир Путин е " с тил до стената " вследствие на украинската опозиция и е имало заплаха той да прибегне до по-сурови тактики.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че съветските сили наподобява са " арестувани на място ", откакто Украйна " продължава да отблъсква " опитите да бъде окупиран обсадения южен град Мариупол . Украйна заяви, че още 8000 души са били евакуирани от зоните на спор в понеделник. Вицепремиерът Ирина Верещук сподели, че това включва към 3000 души от Мариупол.

Украинският водач Владимир Зеленски още веднъж прикани за директни договаряния с Путин , заявявайки, че няма да е допустимо да се контракти преустановяване на войната, в случай че не се срещнат. А украинските военни споделят, че съветските сили са " нараснали своето авиационно наличие във въздушното пространство на Украйна " през последните 24 часа.

През последните 24 час а украинските военновъздушни сили са нанесли " унищожителни удари " на съветската техника и жива мощ, водят въздушни борби и " прехващат въздушни цели ". Това се споделя в ежедневния отчет на украинските въоръжени сили, представен от Скай нюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР