Ключовете на 6 нови автомобила за изпълнение на патрулни дейности

...
Ключовете на 6 нови автомобила за изпълнение на патрулни дейности
Коментари Харесай

6 нови патрулки получи полицията в Шумен

Ключовете на 6 нови автомобила за осъществяване на патрулни действия от ОДМВР – Шумен връчи през вчерашния ден в Шумен шефът на регионалната дирекция ст. комисар Ялчън Расим. Патрулните коли на процедура са и първото ново попълнение в автопарка на дирекцията от 2008 година.

Новите коли са оборудвани с техника, която ще обезпечи работата на служителите на реда по реализиране на пътен надзор. Предназначени са за "Пътна полиция " и за районните ръководства в региона. Оборудвани са с всички нужни механически средства, в това число със система за непрекъснато видеозаснемане на пътния надзор и таблети. В колите има мобилни печатни устройства. Те ще служат за издаването документи на място за откритите от тях нарушавания, както и за разпечатване на невръчени електронни фишове и наказателни постановления.

Колите са оборудвани с три видеокамери, които ще снимат всичко, протичащо се до и в автомобила от излизането му на наряд до прибирането му. По време на инспекциите ще се прави и аудиозапис. Двата записа - видео и аудио, ще се запазят и ще могат да служат като доказателство както за отношението на служителите на реда при инспекции, по този начин и за доказване на нарушаване от страна на извършители.

Три от колите са за бранш „ Пътна полиция” в Шумен, останалите три са предопределени за РУ- Каолиново, РУ- Нови пазар и РУ- Велики Преслав.

Директорът на ОДМВР- Шумен прикани водачите на моторни транспортни средства да съблюдават Закона за придвижване по пътищата и да бъдат толерантни на пътя, прикани пешеходците да не пресичат на нерегламентирани места, а към пътните служители на реда насочи зов да дават персонален образец за безвредно шофиране, както и да бъдат безкомпромисни към нарушителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР