Ключов фактор е също консултантът да познава търговските процесиПри избора

...
Ключов фактор е също консултантът да познава търговските процесиПри избора
Коментари Харесай

Бързото внедряване накланя везните към Salesforce

Ключов фактор е също консултантът да познава комерсиалните процеси

При избора на CRM е било най-съществено времето за внедряване, както и консултантът да познава комерсиалните процеси, показа Мирослав Славов, търговски управител на Бултекс 99 за Западна България

Бързината на внедряване е една от главните аргументи, заради които българските компании избират CRM системата на Salesforce. Това стана ясно по време на Петата годишна Salesоforce конференция, проведена от колегата на компанията у нас Некст Консулт.

„ Преди да се насочим към CRM система, тъкмо бяхме завършили дълъг план по имплементиране на ERP и към момента имахме психически контузии “, описа Мирослав Славов, търговски управител за Западна България на Бултекс 99. Компанията е профилирана в производството на работно облекло и защитна екипировка. Той показа, че при избора на CRM за тях е било най-съществено времето за внедряване, както и консултантът да познава комерсиалните процеси.

Дългият и комплициран развой на имплементиране на ERP е бил възпиращ фактор и при производителя на етикети Дилком България. Управителят на компанията Людмила Стойчева описа, че търговците им са били ангажирани два дни от седмицата в оперативки и писане на доклади в екселски файлове. Този вид е работел при 20-ина чиновници, само че с повишаване на броя им до 60 са се отказали да употребяват таблици.

След въвеждане на Salesforce, Дилком регистрира и понижаване на времето за офериране на клиента. „ Ценообразуването при нас е доста комплициран развой, който зависи от огромен брой фактори. След като търговецът посети клиента, той се връща и стартира да събира информация, с цел да направи оферта за цена. Това лишава два до три дни. Със Salesforce към този момент можем да вършим предложения на момента “, показа Стойчева.

Salesforce оказва помощ на Дилком да прави предложения на момента, подчерта Людмила Стойчева, шеф на компанията

Възможността да отговори на характерни условия е насочила към Salesforce интернационалната организация SOS Детски селища. Българското посланичество е избрало системата, тъй като предложената от централата не е отговаряла на техните съответни потребности.

„ На световно равнище системите са ориентирани към страни като Германия, които обезпечават финансиране на активността ни в бедните райони. Тъй като България към този момент не спада към тези страни, до 2019 година би трябвало да стартираме сами да набираме средствата за издръжката на организацията у нас “, описа Ивайло Гюров, Директор Фондонабиране и връзки, SOS Детски Селища България. За тази цел организацията разчита както на самостоятелни донори, по този начин и на партньорства с бизнеси.

„ До 2017 година ползвахме разнообразни системи, само че установихме, че при всяко ново внедряване се губи информация. След като приключихме с имплементирането на Salesforce, открихме 1000 дейни донори, които не сме обгрижвали, тъй като не сме имали данни за тях “, показа Гюров. За SOS Детски селища сега е предпочитана интеграцията на CRM системата към новия им уебсайт, който ще разрешава повече благоприятни условия за партньорства сред донорите и организацията.

Salesforce оказва помощ на SOS Детски Селища България да открие нови дейни донори, показа Ивайло Гюров, шеф Фондонабиране и връзки

Не на последно място, клиентите на Salesforce подчертаха изгодата от възстановяване на вътрешната връзка. „ Разчитахме системата да помогне в общуването със чиновниците и към този момент тя изцяло оправдава нашето очакване “, сподели Мирослав Славов от Бултекс 99.

Освен опциите на системата, клиентите обърнаха внимание и на значимостта при избора на консултант-внедрител. „ След като Fadata беше закупена от британска компания, стигнахме до решение да внедрим Salesforce. Избрахме Некст Консулт, тъй като те приказват на нашия език и безусловно, и преносно “, сподели Светла Колева, началник отдел Sales Operations във Fadata Group.

Тя добави, че никой от предходните консултанти не е съумял да потвърди, че схваща освен от продукта, само че и от спецификата на техния бизнес. Познаването на комерсиалните процеси е било водещо и при избора от страна на Бултекс 99, а от Дилком споделиха, че консултантът от Некст Консулт е прекарал толкоз време с тях, че към този момент е станал експерт в производството на етикети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР