Клубовете от Ефбет лига започнаха един по един да забраняват

...
Клубовете от Ефбет лига започнаха един по един да забраняват
Коментари Харесай

Два наши клуба спряха 7 африкански национали заради COVID-19

Клубовете от Ефбет лига започнаха един по един да не разрешават на свои африкански футболисти да пътуват за лагерите на националните си тимове. Причината е, че те след завръщането си би трябвало да изкарат наложителна 10-дневна карантина. Според ново предписание на ФИФА футболните клубове имат право на сходно решение в изискванията на пандемията от COVID-19, в случай че карантината, която би трябвало да изкара по-късно играчът е по-дълга от 5 дни. А преди дни здравното министерство задължи всички идващи в България от Африка - без значение от поданството им, да преминат през наложителна 10-дневна карантина, която не се анулира даже и при отрицателен PCR тест.

Затова пръв " Берое " се възползва и не пусна Ибрахима Конте (Гвинея), Гаюс Макута (Конго), Стив Фуртадо (Кабо Верде) и Илиас Хасани (Алжир). Веднага по-късно и " Лудогорец " разгласи, че задържа в България Оливие Вердон (Бенин), Мавис Чибота (Конго) и Абел Анисе (Мадагаскар).

Вероятно и още три наши клубове ще последват този образец. Повиквателна за националния отбор на Конго има и Брадли Мазику ( " ЦСКА-София " ), бранителят на " Локомотив " (Пд) Давид Малембана имаше покана за отбора на Мозамбик, а Давид Кики от " Монтана " - за тима на Бенин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР