Клубът, който никога не е действал като заведение, а само

...
Клубът, който никога не е действал като заведение, а само
Коментари Харесай

От клуб SS на Нотариуса са иззети документи и химикалки със запис...

Клубът, който в никакъв случай не е работил като заведение, а единствено като място за срещи на хора с достъп до него, е свързван с убития в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса, който е разследван за имотни измами и насила по отношение на магистрати. Антикорупционният фонд разкриха, че клубът е работил към десетина години и се е употребявал за неофициални срещи с магистрати.

 

Кирилова сподели и, че Министерство на вътрешните работи още не са дали отговор на запитването на прокуратурата дали убитият Мартин Божанов - Нотариуса е бил сътрудник или различен помощник на министерството. Кирилова уточни, че не знае какъв брой време би трябвало да отнеме сходна инспекция в Министерство на вътрешните работи. Тя сподели и, че материалите от подслушването на Божанов още не са превърнати във материални доказателствени средства.

" Той беше извънредно внимателен, за нас той знаеше, че е подслушвано и следено ", съобщи Кирилова. Градският прокурор на София сподели още, че за разкриването на убийството на Божанов, станало на 31 януари, е доста значимо да бъде " отворен " телефонът му, а към този момент наподобява, че проверяващите няма да се оправят с това, както не съумяха да " отворят " и айфона на убития предишния август Алексей Петров и в този момент чакат помощ от Съединени американски щати.

 

Кирилова разяснява и следствието, обвързвано с активността на Божанов за имотни измами, пране на пари и насила. " Ние имаме показания, че е имало избрани прокурори и съдии, които са посещавали клуб SS. Но какво се е говорило там, дали са се разменяли информации свързани с каузи, дали са се давали обещания, ние няма по какъв начин да знаем. Те отхвърлят ", сподели Кирилова. Тя уточни, че по делото към момента не е разпитан някогашният основен прокурор Иван Гешев, за който има очевидци, че е контактувал с Божанов. " В един миг би трябвало (да бъде разпитан) ", допусна тя.

 

Кирилова разяснява и чувалите с материални доказателства, конфискувани от Софийската районна прокуратура от " Осемте джуджета ", за които в последните седмици се чуха доста подозрения, че може да бъдат манипулирани в градската прокуратура. " Огледани са, разказани са, дотук няма нищо смущаващо, само че следва да се огледат още един път, да се проследят делата ", сподели Кирилова. Самата тя е разпитана от Даниела Талева, която ревизира дали изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов има някакво отношение към кръга " Осемте джуджета ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР