Клонът на Алтернатива за Германия в Саксония-Анхалт е класифициран като

...
Клонът на Алтернатива за Германия в Саксония-Анхалт е класифициран като
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия в Саксония-Анхалт e екстремистка организация и враг на демокрацията: Службата за защита на Конституцията

Клонът на " Алтернатива за Германия " в Саксония-Анхалт е систематизиран като екстремистка организация и може да се смята за зложелател на демокрацията, съобщи ръководителят на организацията за вътрешно разузнаване в тази немска федерална провинция.

Щатският клон на Службата за отбрана на Конституцията, известна още като Verfassungsschutz или BfV, проверява партията от януари 2021 година поради опълчването ѝ на блокирането поради Covid-19.

Партията " освен продължава да съставлява противоконституционни позиции ", само че и се е радикализирала дотолкоз, че " систематичното наблюдаване с потребление на разследващи средства е целесъобразно ", съобщи ръководителят на държавната BfV Йохен Холман пред изданието MDR.

Алтернатива за Германия (AfD) желае " етно-културно хомогенна нация " и приканва за изключване на хора въз основа на техния генезис или вяра, сподели Холман. BfV е съставила досие от 100 страници, съдържащо " многочислени антимюсюлмански, расистки и антисемитски изявления " на представители на партията, както и оскърбителен изказвания, в които мигрантите са наречени " нашественици ", " натрапници " и " паспортни германци " и други

 Освен това съгласно службата за сигурност AfD цели да " отстрани парламентарната народна власт ", като оспорва легитимността на немските федерални управляващи, да вземем за пример като назовава дейностите им по време на пандемията " тоталитарни " и ги съпоставя с преследването на евреите по времето на Третия райх, както и като употребява " антисемитски термини " като " Голямото пренастройване " - доктрина на конспирацията.

Понастоящем се смята, че AfD има " доказани дясноекстремистки " желания, което е най-високото равнище на опасност, употребявано от BfV.

" Не се интересувам от това, което твърди BfV ", съобщи депутатът от AfD Оливер Кирхнер пред MDR, като назова обозначението чисто политическо. Кирхнер уточни неотдавнашно изследване на публичното мнение, съгласно което AfD има 33% поддръжка в провинцията, с един пункт пред Християндемократическия съюз (ХДС) и надалеч пред партиите от ръководещата " коалиция на светофара ".

Обявяването на партията за партия идва по-малко от месец, откакто AfD реализира обилни триумфи на изборите в провинциите Бавария и Хесен в западната част на Германия. Саксония-Анхалт, ситуирана в някогашната Източна Германия, е втората федерална провинция, която дефинира своя клон на AfD като екстремистки, откакто през 2021 година това направи близката Тюрингия.

 Снимка: AFP

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР