Клипът, който беше разпространен от дома за хора с деменция

...
Клипът, който беше разпространен от дома за хора с деменция
Коментари Харесай

Омбудсманът за условията в дома за хора с деменция в Пловдив: Нарушени са основни човешки права

Клипът, който беше публикуван от вкъщи за хора с деменция в Пловдив, беше фрапантен. Хората в безпомощно положение не се гледат в положителни условия. Поздравявам прокуратурата в Пловдив за това, че ще направи цялостна инспекция в Горско Косово. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент.

"Лошите условия нарушават главните човешки права. Деменцията е доста съществено заболяване, а положителната грижа удължава живота на болните ", сподели още тя.

Омбудсманът: Директорът на дома в Пловдив несъмнено е знаел за изтезанията

"Болните в дома в Горско Косово са нямали право на хигиена – имат единствено един душ за 60 души. Нямат право и на недоволства – звънците им се откъртени. Радвам се, че околните им откриха кураж да подадат сигнал ", разкри Ковачева.

"Служителите, които работят в тези домове за нископлатени, само че това не значи, че болните нямат права. Деменцията ще се усилва в Европа. Все повече хора ще се разболяват по-рано ", добави омбудсманът.

"В тези домове има проблем и с здравната грижа. Домовете се намират на отдалечени места и до тях мъчно стигат коли за спешна помощ ", разкри Ковачева.

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент съобщи, че за първи път невидимите хора с деменция са станали забележими.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР