Клип с домашен питбул, който убива коте пред погледа на

...
Клип с домашен питбул, който убива коте пред погледа на
Коментари Харесай

Агресивен питбул предизвиква страх сред гражданите на Крумовград

Клип с домакински питбул, който убива коте пред погледа на минувачи и собственичката си взриви обществените мрежи. За по-малко от 36 часа видеото от Крумовград има над 230 000 гледания. В мненията се приканва за заслужено наказване на собственичката, която се вижда, че не подхваща нищо с цел да избави дребното животно от зъбите на питбула.

Фрапиращо в тази ситуация е, че случаят се случва против постройката на полицейското ръководство в града. На видеото от охранителната камера обаче не се вижда някой представител на полицията да се намесва.

Случката се разиграва в сряда следобяд на оживена улица в Крумовград. Пред търговски обект, в който пазарят доста хора. Често те са съпроводени от дребни деца.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Видях потресаваща картинка. И до такава степен, просто го видях за секунди и се отдръпнах. Видях по какъв начин едно куче умъртвяваше една котка. Беше жестоко”, спомня си очевидката Сабрие Реджеб.

„ Видях кучето, като раздира котето и който беше по средата на улицата”, добавя Сами Осман.

Снимка: btvnovinite.bg

Кучето е двегодишният питбул Бенджи. Във видеото се вижда, че то е без намордник и без каишка. А по закон и двете са наложителни. Собственичката на животното Снежана Арабаджиева изяснява, че Бенджи е избягал, до момента в който тя е чистила.

Снежана твърди, че се е пробвала да спре кучето си, само че било прекомерно късно.

„ Питах госпожата: Направете нещо? Тя стоеше безмълвно, тя гледаше и аз се отдръпнах, прибрах се и от боязън не можах да изгледам цялата картинка и какво се случи”, споделя Сабрие Реджеб.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Опитвайки се по този начин да го извъртя, той ме одраска, надлежно моята реакция чисто човешка такава е, да се дръпна и котето към този момент беше удушено”, споделя собственичката на кучето Снежана.

Двугодишният Бенджи не бяга за първи път от стопанката си. Според Сабрие той постоянно обикалял към магазина без намордник. Тя се тормози, че питбулът може да нападне някое дете.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Няма да неистина, това не е първият път, в който го изпускам, обаче той нормално би трябвало да си свърши първо потребността и до момента в който направи това, аз отивам и нормално го пипвам с каишката, с която го водя”, споделя Снежана.

Айсун Реджеб схваща за случката от фрагментите на камерата пред комерсиалния им обект. Публикува клипа в интернет, с цел да не се повтори историята а и стопанката на кучето да вземе ограничения.

„ Казах й, че това куче би трябвало да е с намордник и е нападателно куче, обаче тя ми сподели, че няма да унижава кучето си с намордник”, разкрива Айсун.

„ Не ми се желае да обещая, че ще сложа на кучето намордник, тъй като мисля, че това го озлобява. Не мога да унижа Бенджи по простата причина, че той в никакъв случай не е бил нападателен. Аз съм виждала реакцията на Бенджи по отношение на котките. Когато минем около някаква стена и има котка, той скача.”, споделя пък стопанката на питбула.

Съгражданите ѝ обаче желаят тя да вземе ограничения за нейния питомец, както се прави и с другите кучета от нападателни породи.

„ Това, което съм подхванала сега, е Бенджи да не излиза на открито, изобщо. Ако би трябвало да го разкарам, отсам в колата и го изкарвам отвън града”, споделя Снежана Арабаджиева.

По случая към този момент тече инспекция на полицията. Образувано е и досъдебно произвеждане за свирепост над животните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР