Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ Царица Йоанна –

...
Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ Царица Йоанна –
Коментари Харесай

Световноизвестен ортопед провежда у нас курс по ставно протезиране

Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ кани свои сътрудници от цялата страна на AO Recon  - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course, който ще се организира на 30-31 март 2023 в София, оповестяват от болничното заведение. Става въпрос за курс за ставно протезиране, част от програмата от събития на интернационално приетата Фондация АО, основана да образова ортопеди от целия свят в актуалните техники за лекуване на фрактури.

Председател на курса е световноизвестният ортопед проф. Бас Масри от Ванкувър Канада, основател на класификацията за диагностика и лекуване на перипротезните фрактури (счупвания към протезата). От българска страна курсът се провежда от проф. Пламен Кинов, шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ и завеждащ Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София.

Сред непознатите лектори са едни от най-известните артропластични хирурзи в света:  Франко Бенацо (Италия), Джордж Махерас (Гърция), проф. Георги Василев (Германия), Кристиян Шишак (Унгария) и Динко Видович (Хърватия). От българска страна в курса ще вземат участие Проф. Н. Цачев (ВМА София), доктор П Братоев (Бургас), доктор Й. Вълешков (Плевен), доктор Н. Тивчев (София), доктор Г. Димитров (Плевен).

Ортопедите с опит и ползи в протезирането от България ще бъдат осведомени с най-новите трендове в оперативното лекуване на комплексните и ревизионни случаи на тазобедрено и колянно ендопротезиране.

Основен акцент на събитието е практическа част, където ще се преглеждат разнообразни техники за ендопротезиране. Участниците ще имат опция да зададат своите въпроси и да разясняват с известните лектори свои случаи от практиката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР