Климатичните промени водят неизбежни последствия, които ще засегнат всеки.Някои местни

...
Климатичните промени водят неизбежни последствия, които ще засегнат всеки.Някои местни
Коментари Харесай

В Румъния ограничават използването на питейна вода заради сушата

Климатичните промени водят неизбежни последици, които ще обиден всеки.

Някои локални администрации в Румъния ще наложат ограничавания върху потреблението на питейна вода.  Това сподели министърът на околната среда, водите и горите Таньош Барна, съобщи Актуално.

Според него спешен щаб на държавното управление ще следи засегнатите от суша региони и ще подхваща дейности в обитаемоте места, където има дефицит на питейна вода. „ Има доста обитаеми места, където питейните водоснабдителни системи са построени за обикновено ползване, без питейната вода да се употребява за други цели: напояване, промишлени потребности, басейни или поливане на градини. Особено в този интервал би трябвало да сме виновни и да се грижим за този запас “, уточни министърът. 

Той осведоми още, че на вчерашното държавно съвещание е призовал стопаните да не палят аграрни земи, тъй като заплахата от пожари е огромна. „ Това е извънредно рисков интервал и не би трябвало да изпадаме в позицията на Испания, Гърция и Франция. Нашите гори са от различен вид, няма същата заплаха от горски пожари на доста огромни площи, само че нещастия могат да се случат “, предизвести Барна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР