Климатичните промени се превърнаха в основен проблем през последните години.

...
Климатичните промени се превърнаха в основен проблем през последните години.
Коментари Харесай

Активисти планират спирането на Модната седмица в Лондон

Климатичните промени се трансфораха в главен проблем през последните години.

Повишаването на температурите, невероятните естествени феномени и топенето на ледниците започнаха да тормозят освен учените, само че и елементарните хора.

Все по-често се появяват известия, посредством които се предизвиква по-малкото потребление на пластмаса и промяната на коли с публичния превоз.

Сега, деятели, борещи се против световното стопляне, възнамеряват да затворят стилната седмица в Лондон.

Тя стартира на 13 септември, а задачата на протестиращите е да се обърне внимание на отрицателното въздействие на модата върху околната среда. В проектите на групата от деятели попада блокирането на стилисти, модели и купувачи от това да вземат участие на стилните ревюта.

Това не е пъравта демонстрация на групата, която носи името Extinction Rebellion. Членовете й съумяха да затворят няколко улици из цяла Англия, като под обсадата попаднаха и някои от значимите булеварди в Лондон.

Трафикът беше спрян от цветни лодки в Кардиф, Глазгоу, Бристол и Лийдс. Преди това пък, групата направи 11-дневен митинг през април, който провокира десетки вълнения в столицата на Англия. Тогава повече от 1000 деятели бяха задържани.

На мушката попадна и модата. Целта на Extiction Rebellion е освен да попречват участниците, само че и да спрат напълно стилната седмица.

Според един от членовете й на групата, че макар техните настройки за мирни митинги, най-вероятно още веднъж ще има задържани от тях.

Бел Джейкъбс, който също е част от организацията, споделя, че протестът им е ориентиран към хората, които се пробват да стигнат до стилните ревюта.

"Те желаят да стигнат там допустимо най-бързо. Протестите са метод да провалим Модната седмица ". Той прибавя, че хората не знаят какъв брой пагубна за природата е стилната промишленост.

Според отчети на организация, работеща за намаляването на отпадъците, близо 140 млн. паунда облекла се изхвърлят всяка година. В документа се оповестява, че до 2050 година, стилната промишленост ще се трансформира във втория най-замърсяващ бизнес в света след петрола.

Пред The Independent организаторката на митингите Сара Арнолд, споделя, че това няма да е последното събитие от света на модата, която ще бъде цел на Extinction Rebellion.

"Това е единствено началото на подобен тип митинги ".

От полицията в Лондон увериха участниците и гостите, че управляващите ще бъдат сложени на точните места, с цел да попречват каквито и да е произшествия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР