Климатичните промени отново са на дневен ред на световната конференция

...
Климатичните промени отново са на дневен ред на световната конференция
Коментари Харесай

Пет важни неща за климатичната конференция в Бон

Климатичните промени още веднъж са на дневен ред на международната конференция за климата, която се откри през днешния ден в немския град Бон.

Кой идва, защо са основните диспути и какъв брой зелена ще бъде тази голяма среща? Ето пет неща, които би трябвало да знаете за Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени 2017, която се организира от 6 до 17 ноември.

КОЙ ИДВА В БОН?

Около 25 000 души вземат участие в договарянията, управлявани от министър-председателя на Фиджи Франк Байнимарама. За първи път дребна островна страна ще управлява огромна интернационална конференция за климата. Сред участниците има дипломати от 195 страни, а също учени, лобисти и природозащитници.

Съединените щати, които оповестиха, че се изтеглят от знаковото Парижко съглашение за климата, ще бъдат показани от заместник-държавния секретар по политическите въпроси Томас Шанън.

Други основни страни в договарянията са новите стопански сили Китай и Индия. Естония, Перу, Еквадор, Иран, Мали, Етиопия и Малдивите също ще бъдат във фокуса на вниманието на водещите огромни интернационалните групировки.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила и други водачи да отидат в Бон, с цел да дадат финален подтик в края на форума и да покажат своята ангажираност с битката с климатичните промени.

Преди срещата природозащитни организации организираха митинги в Бон и край каменовъглена мина наоколо, с цел да бележит, че в

Германия продължава потребление на мощно замърсяващи изкопаеми горива.

КАКВИ СА СЕГА ГОЛЕМИТЕ ТЕМИ ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ?

Парижкото съглашение от 2015 година дефинира задачата за ограничение до края на века на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий или най-вече 2 градуса.

Дипломатите обаче не се споразумяха по какъв начин тъкмо техните страни ще реализиран тази амбициозна цел. Преговорите в Бон ще конкретизират разпоредбите, към която би трябвало да се придържат страните.

В това влиза създаването на интернационалните стандарти за премерване на въглеродните излъчвания, тъй че напъните на една страна да могат да се съпоставят с тези на друга. Друга тематика за дебатиране е по какъв начин страните да вършат обзор на постигнатото и да дефинират нови, по-амбициозни цели за ограничение на въглеродните излъчвания след 2020 година

Третият огромен въпрос визира парите. Експертите са съгласни, че изместването на стопанските системи от изкопаемите горива и подготовката за неизбежните последствия от климатичните промени ще изисква големи финансови запаси, в това число от американското държавно управление на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, което е скептично настроено към климатичните промени.

ЗАЩО БОН?

Организирането на огромна международна конференция във Фиджи щеше да подложи на огромно тестване опциите на тихоокеанската страна и да се трансформира в призрачен сън за пътуването на хиляди делегати. Германия предложи да бъде хазаин на договарянията в Бон, някогашната столица на страната, тъй като в града има задоволително място за конференции и там е централата на организацията на Организация на обединените нации за климатичните промени. Все отново на делегатите ще им липсва слънцето на Фиджи. През ноември времето в Бон в най-хубавия случай нормално е тъмно.

КОЛКО ЗЕЛЕНА ЩЕ БЪДЕ КОНФЕРЕНЦИЯТА?

Германия споделя, че двуседмичните договаряния ще бъдат допустимо най-благоприятни за околната среда. Страната ще отдели част от 117-те милиона евро, избрани за колела и електрически рейсове, с цел да транспортира хора сред другите здания, в които ще се заседава. Всеки участник ще получи бутилка, която да си цялостни с чешмяна вода - съгласно уредниците това ще спести половин милион пластмасови чаши.

Германското министерство на околната среда също по този начин влага в планове за възобновима сила като отплата за излъчванията на парникови газове, отделени при превозването на хора по въздух за договарянията в Бон.

А КАК СТОИ ВЪПРОСЪТ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВЪГЛИЩА В ГЕРМАНИЯ?

Германия обича да се показва като водач в битката с световното стопляне, а репутацията на Меркел като "климатичен канцлер " частично се основава на водещата роля, която тя изигра на предишните договаряния.

Природозащитници обаче означават, че към 40 % от електричеството на Германия към момента идва от захранвани с въглища централи - един от най-силно въглеродните източници на сила. А немските автомагистрали също са безусловно единствени по рода си с това, че нямат общо ограничаване на скоростта макар обстоятелството, че автомобилните излъчвания доста се усилват при по-висока скорост.

Ако процъфтяваща Германия не извършва своите цели за излъчванията, както допускат сегашните прогнози, това ще изпрати неправилен сигнал към останалата част от света, споделят критиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР