Климатичните промени няма да подминат дори и някои от най-обичаните

...
Климатичните промени няма да подминат дори и някои от най-обичаните
Коментари Харесай

13 места, които да посетите, преди да изчезнат завинаги

Климатичните промени няма да подминат даже и някои от най-обичаните места на Земята, по тази причина е добра концепция всеки фен странник да посети тези зашеметяващи дестинации, преди да последват ориста на птицата Додо.

ВИЖТЕ КОИ СА 13-ТЕ НАЙ-ЗАСТРАШЕНИ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ

Мъртво море

Разположено в най-ниската точка на Земята, Мъртво море е известна дестинация, само че през последните 40 години водният му размер е намалял с най-малко една трета.

В контраст на наклонността за повишаване равнището на международния океан с сред 10 и 15 см на година, Мъртво море понижава с към метър годишно. Смята се, че единствено след към 50 години към този момент няма да може да си извършите емблематичната фотография по какъв начин четете вестник, до момента в който плувате във водите на най-соленото езеро в света.

Във видеото вижте едни от най-спиращите дъха места, които всеки би трябвало да посети, преди да си отиде от този огромен свят

Великата китайска стена

Тази колосална сграда, която в миналото е предпазвала Китай от противников нахлувания, през днешния ден е туристическа атракция, емблематична за нацията.

Въпреки че са положени старания да се възстановят елементи от нея, тя е под сериозна опасност, както от ерозия, по този начин и от локалните поданици и туристи, всеки от които желае да вземе парченце от стената със себе си.

Отделиха част от Великата китайска стена за графити

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ, ЧЕ ТЕЗИ 5 МЕСТА СА НА НАШАТА ПЛАНЕТА (СНИМКИ)

Венеция, Италия

Този град предлага всичко – от невероятна кухня, до сантиментални разходки с гондоли през прословутите канали на града - идеалното място за отмора, само че не за дълго.

Тежките наводнения в града стават все по-чести, а водата унищожава основите на постройките. За последните 100 години градът е потопен с 23 см.

Вижте останалите епични дестинации, които са застрашени от изгубване, в нашата изложба горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР