Климатичните промени може да принудят над 200 милиона души по

...
Климатичните промени може да принудят над 200 милиона души по
Коментари Харесай

Глобална заплаха! 200 милиона емигрират заради климатичните промени

Климатичните промени може да принудят над 200 милиона души по света да изоставен домовете си в идните три десетилетия и да доведат до основаването на горещи миграционни точки. Това може да бъде избегнато, в случай че се подхващат незабавни дейности за понижаване на парниковите излъчвания в световен проект и за понижаване на разликите в устойчивото развиване на страните по света, се споделя в отчет на Световната банка, представен от Асошиейтед прес, предава Българска телеграфна агенция.

В документа се изследва по какъв начин въздействието на постепенно настъпващите климатични промени като дефицит на вода, понижаване на добива от посевите и покачването на морското ниво могат да станат причина за появяването на милиони климатични мигранти до 2050 година

В отчета са показани разнообразни сюжети в тази тенденция. Най-песимистичният включва високо равнище на парникови излъчвания и неравномерно стабилно развиване на страните по света. При него 216 милиона души може да са принудени да изоставен родните си страни в няколко района - Латинска Америка; Северна Америка; Субсахарска Африка; Източна Европа и Централна Азия; Южна Азия, а също Източна Азия и Тихия океан.

При най-позитивния сюжет, при който има ниски равнища на излъчвания и приобщаващо, стабилно развиване, броят на мигрантите може да бъде с 80 % по-малък, само че отново ще се показва в преселване на 44 милиона души.

В отчета се предизвестява, че горещи миграционни точки могат да се появят през идното десетилетие и броят им да се усили до 2050 година

Документът предлага на управляващите да възнамеряват дейности както в регионите, които милиони хора ще бъдат принудени да изоставен поради климатичните промени, по този начин и в регионите, където тези хора ще се преселят, трансформирайки ги в горещи миграционни точки.

Сред предложените дейности е реализиране на нулеви чисти излъчвания доникъде на века, при което би могла да се извърши задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий. Препоръките включват и вложение в " зелени и устойчиви " решения за развиване в сходство със съглашението за климата от Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР