Климатичната активистка Тунберг пристигна в Европа. Яхтата й акостира в

...
Климатичната активистка Тунберг пристигна в Европа. Яхтата й акостира в
Коментари Харесай

Грета Тунберг пристигна в Европа с яхта, за да участва в преговорите за климата

Климатичната активистка Тунберг дойде в Европа. Яхтата й дебаркира в пристанището на Лисабон след триседмично корабоплаване през Атлантика с платноходен катамаран, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Снимка: Reuters

От португалската столица Тунберг ще продължи към прилежаща Испания, с цел да взе участие в климатичната конференция на Организация на обединените нации в Мадрид.
От конференцията за климата в Мадрид: Наближаваме точката, от която няма връщане обратно Европейсият съюз предлага нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година
Пристигането й съответства с публикуването на нов теоретичен отчет, съгласно който има от ден на ден доказателства, че светът става все по-топъл. През настоящето десетилетие евентуално ще бъде регистриран нов температурен връх.

Снимка: Reuters

Тунберг дойде от Съединени американски щати, пътувайки на 15-метровата яхта " Ла Вагабонде " на австралийско семейство. Корабът се движи с възобновима сила, употребявайки слънчеви акумулатори и хидрогенератори за енергийните си потребности.
Грета Тунберг отплава от Съединени американски щати за Европа с катамаран Тя е в компанията на австралийските влогъри Райли Уайтлъм и Илейна Караузу, както и на английската мореплавателка Ники Хендерсън
Чилийската министърка на околната среда Каролина Шмит приветства ролята на Тунберг в привличането на вниманието към опасността от климатичните промени. Шведската тийнейджърка е " водач, който съумя да промени сърцата на доста младежи и доста хора по целия свят ", съобщи Шмит на конференцията в Мадрид.

Снимка: Reuters

Очаква се в Лисабон Тунберг да се срещне с локални водачи и други деятели. Представители на шведската активистка обявиха, че не могат да потвърдят по кое време тя ще замине за Мадрид, намиращ се на 600 км на изток.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР