Климатичната активистка Грета Тунберг критикува подигравките на министъра на финансите

...
Климатичната активистка Грета Тунберг критикува подигравките на министъра на финансите
Коментари Харесай

Тунберг се оплаква, че исканията й са отхвърлени от световния елит

Климатичната активистка Грета Тунберг подлага на критика подигравките на министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, като съобщи, че мненията му " несъмнено нямат резултат " върху нея и нейните сътрудници , оповестява АП.

17-годишната шведка изясни, че въобще не се е засегнала , тъй като тя и други деятели в региона на климата са привикнали да бъдат подложени на критика. Млади деятели " са подложени на критика непрестанно . Не можем да се интересуваме от такива неща ", настоявайки, че нейният приоритет е насочването на вниманието и дейностите към опасенията по отношение на световното стопляне.

Тунберг , която бе определена за персона на годината за 2019 година, се завърна на годишната среща на върха на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, тази седмица, за да призове бизнеса, международните водачи и други да подхващат дейности след научни доказателства, че температурите на Земята се повишават.

Тя беседва с кореспонденти дружно с четирима млади деятели за климата , преди да тръгнат по улиците на Давос за най-новата седмична акция " Петъци за бъдещето ".

На конференцията Тунберг бе със своите сътрудници деятели: Ванеса Накате от Уганда, Лукина Тиле от Швейцария, Луиза Нойбауер от Германия и Изабел Акселсон от Швеция.

Тунберг съобщи, че тази седмица Световният стопански конгрес изцяло пренебрегва настояванията на климатичното придвижване (относно изкопаемите горива).

" Докато ние не третираме тази рецесия като рецесия и до момента в който обстоятелствата се пренебрегват, ние няма да разгадаем тази рецесия ", споделя Тунберг и упорства, че " би трябвало да разберем неотложността на тази обстановка . Нашите претенции бяха изцяло пренебрегнати. "

" Докато науката се пренебрегва и до момента в който обстоятелствата не се вземат поради, водачите могат да продължат да пренебрегват обстановката ", изясни тя.

 Мнучин: Грета Тунберг основен икономист ли е
Мнучин: Грета Тунберг основен икономист ли е

След като влезе в колежа и учи напредък и стопанска система, тя може да пристигна и да ни изясни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР