Клиентите за луксозни стоки в САЩ ограничават покупките на модни

...
Клиентите за луксозни стоки в САЩ ограничават покупките на модни
Коментари Харесай

Шопинг треската за луксозни подаръци е към края си, отчита LVMH

Клиентите за първокласни артикули в Съединени американски щати лимитират покупките на фешън и кожени произведения от висок клас, което потвърждава, че траялата месеци след пандемията податливост към разсипничество може би завършва. Това демонстрират данните в отчета за продажбите на LVMH за първото тримесечие, оповестява Reuters.

Изводите са изненадващи на фона на финансовите индикатори. Акциите на най-скъпата листвана на борсата компания в Европа нарастнаха с близо 5%, откакто като регистрира 17% скок в продажбите с помощта на внезапното възобновяване в Китай след края на блокирането поради COVID-19.

Приходите в Съединени американски щати нарастват с 8% през тримесечието, само че финансовият шеф на френската група Жан-Жак Джиони съобщи, че по-голямата част от този растеж се дължи на оживения бизнес в по-малко извънредната верига за хубост Sephora, също благосъстоятелност на LVMH.

" В останалата си част бизнесът се забавя малко ", добави той, като уточни по-слабото търсене на фешън и кожени произведения, където продажбите на американските купувачи както в страната, по този начин и в чужбина са били незначителни, както и тези на бижута.

" Може би повишението на лихвените проценти се отразява на разноските ", добави финансовият шеф.

Европейските марки на LVMH, в това число Louis Vuitton и Dior, както и Chanel и Hermes, са на вълната на огромно търсене от страна на американците, които след всеобщия локдаун поради пандемията, харчат спестяванията си за първокласни дизайнерски марки с голяма ненаситност.

Продажбите на LVMH в Съединени американски щати набъбнаха с 15 % предходната година, а американският пазар представляваше 27 % от общите доходи, защото клиентите преодоляха натиска на възходящите цени и неспокойните пазари.

Голямото търсене провокира голям брой вложения, като марките, измежду които съперниците на LVMH Hermes и Gucci откриха нови търговски площи в обширни молове като American Dream в Ню Джърси и комерсиалния център South Coast Plaza в Калифорния, както и в градове като Остин, Тексас.

Но в последно време наклонността се обръща и всеобщото харчене от стартира да демонстрира признаци на закъснение.

Данните за кредитните карти на Citi, оповестени тази седмица, демонстрираха, че разноските за първокласни артикули в Съединени американски щати през март са намалели до най-ниския месечен % от близо три години - с 18%, защото все по-малко клиенти са склонни да харчат за артикули от висок клас.

По-младите купувачи, които използваха спестяванията си във времената на локдауните, в този момент са подложени на по-голям напън от повишаващите се цени, в сравнение с по-възрастните генерации с по-високи приходи, считат анализаторите на Citi.

Съединени американски щати са " най-голямата мечка " в бранша на първокласните артикули, настояват от HSBC Bank. От банката предизвестяват, че опасенията за внезапен спад може да се окажат мощно пресилени.

LVMH регистрира изключително изрично понижение в търсенето на коняк Hennessy в Съединени американски щати, защото внезапното нарастване на цените, " евентуално е било мъчно за асимилиране от някои клиенти ", изяснява Джиони и добавя, че групата подхожда внимателно към нарастването на цените тази година - освен за коняка.

LVMH също по този начин е на прага на ново начало след най-голямата си инвестиция в американската бижутерийна група Tiffany, която купи за 16 милиарда $ 2021 година

Сега за компанията следва наново отваряне на водещия магазин в Ню Йорк след тригодишен ремонт. Именно на този търговски обект се дължат 10% от продажбите на Tiffany преди затварянето му. " Това евентуално е най-емблематичният магазин за първокласни артикули в света ", споделя Джиони.

Развитието на продажбите на Tiffany посредством продуктови нововъведения и разширение и възобновяване на магазините ще бъде приоритет, до момента в който разширението на маржа евентуално ще стартира на по-късен стадий, в тактика, сходна на тази, която ползва към Bulgari.

Елиът Савидж, портфолио управител на американския фонд YCG Investments, акционер в LVMH и други първокласни компании, съобщи, че отслабването на пазара на първокласни артикули в Съединени американски щати в кратковременен проект може да бъде опция на преобладаващите играчи да заемат пазарен дял.

" Всъщност това може да се окаже по-добре за LVMH от позиция на подсилване на позициите им ", твърди Савидж.

Луксозните подразделения на LVMH, които обгръщат мода, кожени произведения, часовници и бижута, набират скорост пред съперниците си през последните години, като съгласно Jefferies в интервала 2018-2023 година съвсем ще удвоят световния си пазарен дял от 12% на 22%.

Много марки от висок клас не престават да се развиват и да оферират нови услуги за най-богатите си клиенти, които се смятат за по-устойчиви на икономическите насрещни течения.

Такъв образец е Gucci, която тази седмица отвори салон за клиенти от висок клас на Melrose Place в Лос Анджелис, където са изложени вечерни дрехи, подготвени за звездите от аления килим. Групата възнамерява да открие още девет сходни бутика, в това число в Ню Йорк и Шанхай.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР