Клей сезонът към момента далеч не протича по мечтания начин

...
Клей сезонът към момента далеч не протича по мечтания начин
Коментари Харесай

Андреев остана на косъм от успех над една от новите звезди в Тура, но отпадна в Маутхаузен

Клей сезонът все още надалеч не протича по мечтания метод за Адриан Андреев, който в три от общо петте си участия на шампионати се отхвърли прибързано в хода на мачовете си с травма. През днешния ден, близо две седмици след последната поява на българина в Чаланджър Тура, когато се отдръпна на конкуренцията в Рим, третата ни ракета се завърна на корта, като се включи на надпреварата от същата категория в австрийския град Маутхаузен, където на старта остана на крачка от триумф над седмия подложен в схемата и 2-кратен Чаланджър първенец Леандро Риеди (номер 158), който се завърна от сет пасив и в борба, траяла тъкмо 3 астрономически часа, повали третата ни ракета - 6:7(5) 6:4 7:6(6).

Началото на дуела не предложи изключително вълнуващи моменти, откакто сервиращите бяха на нужното равнище в личните си подавания, при което паритетът се поддържаше. По-постоянен в дейностите си обаче безспорно изглеждаше Ади, който се усещаше чудесно при по-дългите замени и се възползва от игровото си преимущество, с цел да осъществя привидно съдбоносен пробив в деветия гейм. 

Застанал да сервира за спечелването на дебютната част, международният номер 212 позволи забележим спад на фона на напрежението, като сбърка поредно от дъното на корта и швейцарецът незабавно се възползва, с цел да реализира рибрейк, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него Андреев за следващ път беше във водещата роля и двукратно се откъсваше с преднина от минипробив, която обаче биваше заличавана от страна на Риеди, преди в последния вероятен миг българинът да нанесе своя финален удар в сета, с което го записа на сметката си.

На старта на втората част международният номер 158 бързо превъзмогна отрицателния миг и отмъкна подаването на софиянеца на нула, но скоропостижно Андреев подвигна равнището си и посредством рибрейк изравни, като даже разполагаше с опция да излезе напред в резултата на собствен ред. Седмият подложен обаче не трепна пред опасността от страна на българина, като след това последователно закупи самодейността в конфликта и дочака своя късмет късно в деветия гейм, с цел да осъществя нов пробив, който му се оказа пребогат, с цел да възвърне паритета в обособените сетове.

Решителната трета част имаше отблъскващ старт за третата ни ракета, който позволи привидно лековато след поредност от грешки да остане в догонващата позиция, като не след дълго беше покрай това за повторно да загуби сервиса си. Преодолял рецесията в играта си, Ади подвигна оборотите в остатъка от дуела, като бивайки притиснат до ръба, избави три мачбола в гейма на швейцареца, преди да подпечата завръщането си в срещата с пробив в последния вероятен миг, с което спечелилият трябваше да бъде решен в тайбрек. Подобно на по-рано в хода на конфликта, Андреев пръв се снабди с минипробив задатък в актива си и се откъсна с удобната преднина от 4:1 пункта, но Риеди не пречупи глава, като оттова насетне беше безукорен в своите дейности, с цел да съумее да оползотвори общо петия си мачбол, с което сложи на колене международния номер 212.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР