Кленовият сироп се добива от сока на захарния клен, който

...
Кленовият сироп се добива от сока на захарния клен, който
Коментари Харесай

Кленовият сироп бори затлъстяването

Кленовият сироп се добива от сока на захарния клен, който пораства единствено в Северна Америка. Канадската провинция Квебек пък е най-големият производител на кленов сироп.

Кленовият сироп е доста потребен. Вместо нездравословната захароза, съдържа екоглюкоза и огромно количество микроелементи. В кленовия сироп не се прибавя захар. Ето за какво той е натурален подсладител.

Според истинската рецепта за произвеждане на кленов сироп в него не се прибавят оцветители, консерванти и ароматизатори. Сиропът е извънредно богат на калций, тиамин, желязо и калий, съдържа над 20 антиоксиданта, има и антибактериални свойства.

Технологията, посредством която се добива кленовият сироп е доста забавна. В ствола на дървото се пробиват дребни дупчици с дълбочина 5 см. В тях се вкарват тръбички, посредством които сокът на дървото се събира в специфични съдове. От 40 литра сок се получава почти 1 литър сироп.

Кленовият сироп е ефикасно средство в битката със затлъстяването. А и усъвършенства метаболизма. Ефективен е и в битката с разрастването на ракови кафези в белите дробове, предлага се и за профилактика на диабет.

Кленовата диета смъква сред 5 и 10 кг в границите на 10 дни. Освен, че ще стопите мастните натрупвания, приемайки кленовия сироп, ще изхвърлите и нездравословните субстанции от организма си. Диетата ще се отрази удобно и върху храносмилателния тракт.

Кленовият сироп може да се употребява като подсладител на чай, кафе, тестени произведения, кремове, прибавя се и към солени ястия от месо и зеленчуци.

Според някои исторически сведения кленовият сок е употребен още по времето на индианците преди откриването на Америка от Колумб. През ХVІІІ в. производството на кленова захар понижава, защото тогава стартира всеобщото развъждане на тръстика, чиято захар се създава по-лесно, а е и по-евтина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР