Класическа шпионска група – така определи действията на обвинените в

...
Класическа шпионска група – така определи действията на обвинените в
Коментари Харесай

Димо Гяуров за шпионския скандал: Истинският резидент най-вероятно стои в едно голямо бяло посолство в кв. „Изток“

Класическа шпионска група – по този начин дефинира дейностите на упрекнатите в шпионаж някогашни и сегашни военни генерал-майор Димо Гяуров, началник на Националната разследваща работа от 1997 до 2003-та година.

„ От това, което аз видях от показаните материали на конференцията оня ден, имам цялостната увереност и няма никакво подозрение, че става дума за класическа шпионска група за доставяне с военна, икономическа, стратегическа информация, която да даде опция на разузнаващата страна от една страна да се снабди с тайните на евентуален съперник, какъвто се явява България, косвено и цялото НАТО, и въпреки това да предприеме изпреварващи ходове на дипломатическия, на военния, на всевъзможен различен фронт “, уточни Гяуров в диалог със Светослав Иванов в „ 120 минути “.

От показаните от прокуратурата доказателства Гяуров си направил извода, че упрекнатите в шпионаж са работили на едва оперативно равнище и даже го дефинира като „ квартален шпионаж “.

„ Но дано да сме наясно – това ни минимум не омаловажава триумфа на нашите служби. Напротив – смятам, че това е извънреден удар по съветската агентура, въпреки че за мен не това е агентурата. А това е част от нея. Не това е резидентурата. Този господин беше условно наименуван „ резидент “. Не той е резидентът. Той е ръководителят на една от групите на резидентурата. Резидентът най-вероятно стои в едно огромно бяло посолство в кв. „ Изток “, разяснява още той.

Гяуров не изключи вероятността в залавянето на упрекнатите в шпионаж да е станало благодарение на натовска и партньорска информация.

Чуйте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР