Кланица в област Кърджали ограничи вноса и дистрибуцията на трупно

...
Кланица в област Кърджали ограничи вноса и дистрибуцията на трупно
Коментари Харесай

БАБХ провери по сигнал кланица в Кърджалийско

Кланица в област Кърджали ограничи вноса и дистрибуцията на трупно месо от трети страни след предписание на Българската организация по сигурност на храните ( БАБХ ). Агенцията е направила инспекция в месодобивното дружество и е установила несъответствия на данните за произхода на месото. Наличното месо в предприятието е към 32 тона. Месото е сложено под забрана от контролните органи, до доказване на сигурността му.

В рамките на осъществената инспекция е издадено наставление, за доказване на сходство на замразено агнешко месо, с генезис Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, във връзка с произхода му.

Целта на предписанието е да се подсигурява, че продаваното месо е в сходство с указаните стандарти за генезис . С тази мярка се обезпечава високото качество и сигурност на питателните артикули, което е от значително значение за здравето и благополучието на потребителите.

На притежателите ще бъдат връчени два акта за определяне на административно нарушаване, по повод проследяемост на получените партиди и по повод заблуждаваща информация за произхода на месото.

Инспекцията се прави взаимно с специалисти от Министерство на земеделието, по сигнал на най-голямата браншова животновъдна организация в България НОКА, както и във връзка със засиления надзор преди Великденските празници . Проверките в страната не престават.
 Яйца, агнешко и козунаци във фокуса на инспекциите на БАБХ
Яйца, агнешко и козунаци във фокуса на инспекциите на БАБХ

Агенцията прави засилени инспекции по отношение на идните Великденски празници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР