Кивито притежава висока хранителност. В един средно голям плод се

...
Кивито притежава висока хранителност. В един средно голям плод се
Коментари Харесай

Диета с киви и кисело мляко

Кивито има висока хранителност. В един приблизително огромен плод се съдържат: калий - 237 мг., каротиноид - 133 микрограма, витамин С-70 мг., калций- 26 мг., магнезий - 13 мг. Кивито е и добър източник на фибри.

Диети, които съдържат доста растителни влакнини могат да намалят високите равнища на холестерол, което от своя страна понижава риска от сърдечно-съдови болести и инфаркт. Малките черни семенца на едно киви, комбинирани с ефикасна доза от неразтворимите фибри в него, непосредствено се придвижват през стомашно-чревния тракт и подтикват перисталтиката на червата, а това е значим детайл от постигането на положителни резултати при диета. Кивито също е богато и на разтворими фибри, които при мелене запълват стомаха и ускоряват възприятието за задоволеност.

 Диета с киви и кисело мляко

Организмът ни се нуждае непрекъснато от здравословно и уравновесено равнище на положителни бактерии в храносмилателния тракт и множеството кисели млека се създават с дейна съставка-тези бактерии. Една дума, която постоянно се свързва с млякото е: „ пробиотик ”, което безусловно значи „ за живота ” и се отнася до ползотворния резултат, който оказват живите организми, одобрявани в задоволително количество посредством него. Най-отличителна линия на действието им е това, че контролират верния баланс на микрофлората в червата и спомагат перисталтиката на червата. Учени провели изследване измежду 68 доброволци, които изяждали по две чаши кисело мляко с „ дейни съставки ” на ден в продължение на три месеца, като открили, че това довело до произвеждане на високи стойности на интерферон в организма на хората, който е изключително значим за имунитета протеин. Обикновено спазвайки диета, нашият организъм отпада и съпротивителните му сили отслабват, тъй че приемът на кисело мляко може да отстрани този риск.

Съчетавайки киви и кисело мляко в дневното си меню, осигуряваме на организма си артикули, засилващи по едно и също време бързото изхвърляне на токсините посредством засилена перисталтика и консумираме съставки, които се допълват с особеното си наличие, с цел да не се лишим от значими витамини и микролементи по време на диетата.

Желателно е кивито и киселото мляко да се одобряват заран като освежаваща и зареждаща със сила закуска, най-малко два месеца. Освен че не затормозяваме стомаха си с тежки и висококалорични храни, му доставяме нужните съставки, които са добра грижа за вярно му храносмилане и перисталтика, а и отслабваме последователно.

Една лесна рецепта: Едно огромно киви се нарязва в купичка с 250 гр. нискомаслено кисело мляко. Може да се добави и мед за овкусяване и да се удвои количеството на продуктите, спазвайки същото съответствие: 1 киви/250 гр. кисело мляко.

Енергийна стойност на тази закуска: 210 калории; 3 мг. натрий; диетични фибри - 3 гр.; общо мазнини - 3.8 гр.; въглехидрати - 30 гр.; протеини - 14 гр.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР