Китайското външно министерство потвърди в понеделник, че председателят на Европейския

...
Китайското външно министерство потвърди в понеделник, че председателят на Европейския
Коментари Харесай

Шарл Мишел на официално посещение в Китай

Китайското външно министерство удостовери в понеделник, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в ще посети страната в четвъртък (на 1-ви декември), съобщи Ройтерс.

Говорител на министерството означи, че Мишел ще посети страната по покана на китайския президент Си Цзинпин.

Миналата седмица медиите оповестиха, че висшият чиновник в Европейски Съюз ще се срещне със Си Цзинпин и с няколко други китайски представители по време на визитата си в азиатската страна, като ще бъдат обсъждани редица световни провокации, в това число войната в Украйна, напрежението към Тайван и опасенията на Европейски Съюз по отношение на небалансираните стопански връзки.

" На фона на напрегната геополитическа и икономическа среда, визитата е навременна опция както за Европейски Съюз, по този начин и за Китай да поемат избрани задължения. За нас е от решаващо значение Китай и Русия да не заемат една страна, да не виждаме Китай да дава оръжия на Русия, Китай да не заобикаля глобите на Европейския съюз ", се споделя в изказване на Европейския съвет от края на предходната седмица.

Посещението идва, откакто европейските водачи взаимно показаха угриженост на среща предишния месец по отношение на икономическата взаимозависимост на Европейски Съюз от Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР