Китайското министерство на отбраната обвини правителството на Тайван в четвъртък,

...
Китайското министерство на отбраната обвини правителството на Тайван в четвъртък,
Коментари Харесай

Китай: Тайван шуми за военна заплаха преди изборите

Китайското министерство на защитата упрекна държавното управление на Тайван в четвъртък, че умишлено вдига звук за военна опасност от Китай  преди изборите на острова, които предстоят по-късно повече от две седмици, предава " Ройтерс ".

Президентските и парламентарни избори в Тайван на 13 януари ще оформят връзките на острова с Пекин , който през последните четири години ускори военния напън, с цел да отстоява претенциите си за суверенитет.

С наближаването на изборите Тайван оповестява за китайски изтребители и военни кораби към острова, както и за балони, пресичащи сензитивния Тайвански пролив.

Говорейки на месечна конференция в Пекин, представителят на китайското министерство на защитата У Циен сподели, че държавното управление на Тайван е отговорно за напрежението.

" Властите на Демократическата прогресивна партия (DPP) съзнателно раздухват по този начин наречената " военна опасност от континента " и преувеличават напрежението ", сподели Ву, имайки поради ръководещата партия в Тайван, която Пекин ненавижда като сепаратистка.

" Това е напълно за търсене на изборна облага " , сподели той, обвинявайки Тайван, че употребява " позната изборна игра, с цел да подклажда борба и да манипулира изборите ".

Министерството на защитата на Тайван съобщи тази седмица, че не вижда никакви признаци на широкомащабна китайска военна интензивност преди изборите, само че следи от близко Китай.

Ву сподели, че армията на Китай е била добре осведомена с военните придвижвания на Тайван.

" Ние, както постоянно, ще предприемем всички нужни ограничения за решителна отбрана на националния суверенитет и териториална целокупност ", добави той.

От началото на този месец Тайван също заяви за, носещи се над сензитивния Тайвански проток, заявявайки, че евентуално следят метеорологичните условия.

Министерството на защитата на Тайван споделя, че китайски военни самолети също на морския път, която преди този момент е служила като неофициална преграда сред двете страни.

Ву отхвърли да разяснява балоните и повтори, че Китай не признава междинната линия.

" Тайван е част от Китай. " Средната линия " безусловно не съществува. "

" Бамбуковата дипломация " на Виетнам се ускорява

Ханой търси повече другари и по-малко врагове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР