Китайското генерално консулство в Марсилия е изразило протест пред френските

...
Китайското генерално консулство в Марсилия е изразило протест пред френските
Коментари Харесай

Китай укори френските власти заради туристи, пострадали при безредиците

Китайското генерално консулство в Марсилия е изразило митинг пред френските управляващи, откакто по време на безредиците в града са били счупени стъклата на рейс с китайска туристическа група, вследствие на което няколко китайски туристи са с леки пострадвания, заяви Службата по консулските въпроси към министерството на вътрешните работи на Китай, представена от Ройтерс.

В формалната нота на генералното консулство е насочен апел към Франция да подсигурява сигурността на китайските жители и имуществото им, се споделя в изказването.

Според китайската телевизия рейсът е бил атакуван в четвъртък от участници в безредиците, обхванали улиците на огромните френски градове в последните дни, откакто служители на реда гръмнаха младеж от северноафрикански генезис. След случая китайската туристическа група си е отпътувала от Франция, заяви Службата по консулските въпроси.

Тя прикани китайските жители във Франция, както и тези, възнамеряващи да посетят тази страна, към „ нараснала зоркост и нерешителност “ предвид на безредиците.

Вчера размириците бяха по-слаби. След вчерашното заравяне на убития младеж в огромните градове в цялата страна бяха ситуирани десетки хиляди служители на реда, въпреки че имаше известно напрежение в центъра на Париж и откъслечни конфликти в Ница, Страсбург и Марсилия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР