Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално

...
Китайският сателит Тянгун-1, който излезе извън контрола на Китайското национално
Коментари Харесай

Експерти предупредиха за страшен инцидент! Китайски сателит излезе извън контрол, може да падне в България!

Китайският спътник Тянгун-1, който излезе отвън контрола на Китайското национално галактическо ръководство може да падне в Европа на територията на България, Албания или Турция " и надолу ", заяви полското " Радио Зет ", което цитира доктор Якуб Бохински от Научен център " Коперник ", оповестява " Монитор ".

Според най-новите информации изстреляният през 2011 година сателит, чието име в превод значи " небесен замък " усилва скоростта си и скоро може да се разбие в Земята. Китайските управляващи признаха, че са изгубили надзор над " двореца " и са предизвестили Организация на обединените нации, че през идващите месеци до април 2018 може да се стигне до конфликт със Земята.

Експертите настояват, че по-голямата част от галактическия модул ще изгори в атмосферата, още повече, че тежестта на този сателит - 8.5 тона не е толкоз огромно, спрямо други " изтървани " станции. За съпоставяне падналата на Земята в края на 70-те години на предишния век " Скайлаб " е тежала 70 тона, а съветският спътник " Глонасс М ", който падна преди пет години в Тихия океан е тежал 100 тона. Въпреки това, съгласно доктор Бохински на Земята се чака да паднат парчета с единично тегло до 100 кг. По думите на специалиста точното място на некотролируемото рухване ще стане ясно безусловно часове преди конфликта. Китайските управляващи настояват, че следят обстановката и ще осведомят непрестанно страните, застрашени директно от рухването на станцията.

 Движението на Tянгун-1 може да бъде следено онлайн в интернет.
Движението на Tянгун-1 може да бъде следено онлайн в интернет.
Въпреки, че към момента не може да се уточни точното място, доктор Бохински е безапелационен, че Полша е отвън заплаха. Сателитът може да падне в Европа южно от 43-ти северен паралел, като това може да бъде територията на Турция, Албания и България, само че диапазонът е до 43-градуса южна широчина.

От Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките обясниха пред „ Монитор “, че не са осведомени с информацията, само че ни увериха, че ще я ревизират.

„ Ще проверим защо става дума и дали източникът е меродавен. В момента действаме по други планове, които би трябвало да приключим до петък, само че ще изследва въпроса “, разяснява проф. Георги Сотиров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР