Китайският производител на смартфони Xiaomi е готов да пусне първото

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi е готов да пусне първото
Коментари Харесай

Xiaomi: Китайският гигант за смартфони се изправя срещу Tesla

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi е подготвен да пусне първото си електрическо транспортно средство /EV/ и да стартира да приема поръчки в четвъртък, оповестява „ BBC “.

Главният изпълнителен шеф на компанията Лей Джун сподели тази седмица, че Speed Ultra 7 (SU7) ще бъде на цена под 500 000 юана (69 186 долара; 54 836 паунда). Този ход ще накара софтуерния колос да се изправи против съперници като Tesla и BYD .

Навлизането на Xiaomi на пазара на електрически коли идва, откакто растежът на продажбите се забави в международен мащаб, предизвиквайки ценова война . Фирмата се надява, че споделената операционна система на SU7 с нейните телефони, преносими компютри и други устройства ще се хареса на съществуващите клиенти.

Xiaomi е третият максимален производител на смарт телефони в света с пазарен дял от към 12%, съгласно изследователската компания Counterpoint. SU7, който Xiaomi създава от предходната година, има подобие с моделите спортни коли Taycan и Panamera на Porsche . Той ще бъде създаден от отделение на държавния производител на коли BAIC Group в цех в Пекин , който може да създава до 200 000 автомобила годишно . Ето какво разяснява пред „ BBC “ Бил Русо от Automobility:

„ Въпреки че самото постигане дотук е огромно достижение, крайното достижение би било да се показва, че има потребителски пазар за Xiaomi като марка за интелигентни електрически автомобили . “

Като индикация за провокациите, пред които са изправени софтуерните компании , които желаят да създават електрически коли, производителят на iPhone Apple предишния месец анулира проектите си за произвеждане на EV. Русо добави, че навлизането на Xiaomi на автомобилния пазар отразява увереността на компанията „ в уместността на тяхната марка “ в Китай, до момента в който Apple не вижда задоволително капацитет на пазара на EV отвън Китай.

Xiaomi съобщи, че ще влага 10 милиарда $ (7,9 милиарда паунда) в своя бизнес с транспортни средства през идващите 10 години.

„ Китайският пазар на електрически автомобили е доста зрял и основава доста постоянна екосистема за производителите на електрически автомобили “ , посочи Абхишек Мурали от изследователската компания Rystad Energy.

„ Например, веригата за доставки на акумулатори е доста мощна и мрежата за зареждане в страната също се разраства, с цел да отговори на възходящото зареждане на EV. “

Пускането на пазара на първия автомобил на Xiaomi идва на фона на усилване на ценовата война на пазара на електрически автомобили в Китай. Tesla , която се управлява от мултимилиардера Илон Мъск , понижи цената на колите си в Китай с хиляди долари през последните месеци, защото локални съперници като най-продавания производител на електрически автомобили в света BYD понижиха цените.

Най-големият авто пазар в света към този момент е препълнен , тъй че Xiaomi е един от дребното нови евентуални участници, които получават утвърждение от управляващите, до момента в който чиновниците се пробват да лимитират потока от нови играчи. По-рано тази седмица BYD регистрира рекордни годишни облаги, само че сподели, че растежът се е забавил към края на предходната година. Базираният в Шанхай производител на електрически коли Nio в сряда намали прогнозата си за доставките през първото тримесечие, защото потребителите стегнаха разноските поради отслабването на икономическия напредък на Китай.

Американският колос в производството на електрически автомобили Tesla би трябвало да разгласи броя на доставките си за първите три месеца на 2024 година идната седмица. В същото време държавните управления по света се опълчват на вноса на електрически автомобили, създадени в чужбина .

Във вторник Пекин стартира процедура за споразумяване на спор против Съединени американски щати в Световната комерсиална организация, с цел да оспори „ дискриминационни дотации според Закона за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати. Междувременно Европейският съюз стартира следствие дали китайските държавни дотации са помогнали на производителите на електрически коли в страната да подбиват европейските модели.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР