Китайският президент Си Цзинпин отново изрази становището на страната си

...
Китайският президент Си Цзинпин отново изрази становището на страната си
Коментари Харесай

Китайският президент заяви, че едностранните санкции не работят

Китайският президент Си Цзинпин още веднъж изрази мнението на страната си срещу налагането на едностранни наказания и " юрисдикцията на дългата ръка ". По думите му тактиката на " делене " и оказване на напън, да вземем за пример посредством спирането на веригите на доставки, няма да проработи, съобщи Ройтерс.

Във видеообръщение към годишния Форум за Азия в Боао на южния китайски остров Хайнан Си добави, че са нужни старания за стабилизиране на световните вериги на доставки, само че добави, че китайската стопанска система е устойчива, а дълготрайните трендове в развиването ѝ са непроменени.

Китай нееднократно е подлагал на критика западните наказания, в това число тези против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, само че в същото време внимава да не оказва помощ на Москва, която би могла да докара до налагане на наказания и против Пекин.

Китайската стопанска система изпитва усложнения поради последствията от нападателните дейности на управляващите за потушаване на огнищата в Китай на разновидността Омикрон на ковид, изключително в икономическия център Шанхай. Си не загатна категорично в речта си сегашната рецесия с коронавирус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР