Китайският президент Си Дзинпин заяви на Хенри Кисинджър, че старите

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви на Хенри Кисинджър, че старите
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай и САЩ отново са на кръстопът

Китайският президент Си Дзинпин съобщи на Хенри Кисинджър, че " старите другари " като него в никакъв случай няма да бъдат забравени , оповестява " Ройтерс ".

Това се случи по време на днешната им среща в столицата на Китай на фона на напъните на Пекин и Вашингтон да поправят влошените си връзки.

" Китай и Съединени американски щати още веднъж са на кръстопът накъде да тръгнат оттук насетне и двете страни още веднъж би трябвало да създадат избор " , акцентира Си пред

Кисинджър изигра основна дипломатическа роля за нормализиране на връзките сред Вашингтон и Пекин през 70-те години, когато беше държавен секретар и консултант по националната сигурност в администрациите на президентите Ричард Никсън и Джералд Форд.

" Китайският народ в никакъв случай не не помни своите остарели другари и китайско-американските връзки постоянно ще бъдат свързани с името на Хенри Кисинджър ", увери го Си в държавната резиденция " Дяоюйтай " в Пекин, където постоянно се одобряват задгранични високопоставени лица.
 Ван И: Съединени американски щати и Китай би трябвало да се срещнат някъде в средата
Ван И: Съединени американски щати и Китай би трябвало да се срещнат някъде в средата

Важно е разширението на " дипломатическите канали и информационните канали за сигурност " сред двете страни

От своя страна, Кисинджър, който е необятно почитан в Китай и прави постоянни визити, откогато напусна поста, съобщи, че е признателен, че Пекин е провел срещата в постройката, където той се е срещнал за първи път с китайски водач.

" Отношенията сред нашите две страни са въпрос на международния мир и напредъка на човешкото общество ", уточни той.

Посещението му в Китай идва в миг, в който двете суперсили поставят старания да спрат по-нататъшното утежняване на връзките си, които към този момент са на историческо дъно.

" Китай има предпочитание да изследва дружно с американската страна верния метод за съгласие и поощряване на постоянния прогрес на китайско-американските връзки ", означи Си.
 Джанет Йелън е провела
Джанет Йелън е провела " продуктивни диалози " с посланика на Китай

Те се срещнаха в понеделник преди плануваното посещаване на Йелън в Пекин тази седмица

Напрежението сред двете най-големи стопански системи в света се изостри по редица въпроси, като войната в Украйна, Тайван и

Като част от напъните на Вашингтон да възвърне каналите за връзка, американският делегат по въпросите на климата Джон Кери през вчерашния ден завърши визитата си в Китай, което пристигна след продължителни диалози с Пекин по отношение на оправянето с климатичните промени.

Настоящият държавен секретар предишния месец.

Кисинджър се срещна и с, както и с министъра на защитата Ли Шанфу по време на пътуването си, което Вашингтон посочи, че е частно, а не от името на държавното управление на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР