Китайският президент Си Дзинпин се срещна с американския си колега

...
Китайският президент Си Дзинпин се срещна с американския си колега
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Джо Байдън се разбраха да възобновяват военната комуникация

Китайският президент Си Дзинпин се срещна с американския си сътрудник Джо Байдън. Това е първата им среща лице в лице от една година насам. Двете страни се договориха да възобновят връзките сред военните си в опит да облекчат възходящото напрежение.

Китай прекъсна връзките сред военните предходната година, откакто тогавашният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван. Пекин гледа на самоуправляващия се Тайван като на своя територия и заплаши да го анексира със мощ, в случай че е належащо.

Байдън сподели, че че диалозите са били „ едни от най-конструктивните и продуктивни полемики, които са водени “.

Американският президент съобщи също по този начин, че и двамата водачи са се съгласили да открият директна линия за връзка между тях.

Двамата президенти са разискали и международните рецесии като войнаите в Украйна и в Близкия изток.

На независима конференция Джо Байдън съобщи, че не е трансформирал мнението си, че китайският президент на процедура е деспот.

„ Вижте, да, той е деспот. Той е деспот в смисъл, че е човек, който ръководи страна, която е комунистическа страна, която се основава на форма на ръководство, изцяло друга от нашата “. Това съобщи американският президент Джо Байдън след срещата си с китайския водач Си Дзинпин.

На Байдън беше преднамерено заложен въпрос дали вижда Си като деспот, откакто към този момент го назова подобен и в предишното - за финален път през юни тази година, на предизборно събитие за набиране на средства за акцията на Байдън за нов мандат отпред на Съединени американски щати. Китай и тогава реагира яростно на това определение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР