Китайският президент Си Дзинпин определи ситуацията в Украйна като тревожна

...
Китайският президент Си Дзинпин определи ситуацията в Украйна като тревожна
Коментари Харесай

Китай: Призоваваме за максимална сдържаност и овладяване на ситуацията в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин дефинира обстановката в Украйна като тревожна и прикани за " оптималната въздържаност ". Коментарът си президентът направи по време на виртуалната си среща с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, съобщи Фрог.

По думите на Си Дзинпин приоритет би трябвало да бъде преодоляване на обстановката по този начин, че тя да не излезе отвън надзор. Китай, Германия и Франция по думите му би трябвало да поддържат взаимно мирните договаряния сред Русия и Украйна. 

Китай и Русия сега имат близки дипломатически връзки, а Пекин нито осъди, нито утвърди дейностите против Украйна. Заедно с Индия, това беше една от 34-те страни, които се въздържаха от гласоподаване по резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща нашествието на Русия - нещо, което съгласно анализаторите е пристигнало като изненада.

Външният министър на Китай даде сигнал, че подготвен да играе роля на поседник, с цел да се стигне до преустановяване на огъя. Държавни медии в Китай показват, че министърът е " удостоверил непоколебимата поддръжка на Китай по отношение на суверенитета на Украйна ". Китайското държавно управление също неотдавна изрази " страдание “ за военните дейности, заявявайки, че е извънредно загрижено за цивилните хора. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР