Китайският пратеник в Сирия заяви, че терористични организации, включително групировката

...
Китайският пратеник в Сирия заяви, че терористични организации, включително групировката
Коментари Харесай

Китай: Борбата с тероризма в Сирия не е приключила

Китайският делегат в Сирия съобщи, че " терористични организации ", в това число групировката „ Ислямска страна “ (ИД), се възраждат в разрушената от войната страна, призовавайки интернационалната общественост да не пренебрегва знаците за " ранно предизвестие ".
Сиун Сяойен, представителят на Пекин за спора в Сирия, направи мненията след срещата си в Женева със специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Геир О. Педерсен.
" Сега съществува заплаха терористичните организации като ИД да бъдат съживени ", сподели Сиун пред публицисти.
" Международната общественост би трябвало да обърне внимание. "
ИД сложи под надзор огромни елементи от Сирия и Ирак през 2014 година, разгласи там " халифат ", само че офанзивата в двете страни възвърнаха контрола на Дамаск и Багдад върху територията.
Посещението на Сиун в Женева се случва в миг, когато се появи угриженост заради военна атака от страна на сирийската държавна войска против Идлиб, регион, ръководен от джихадисти в северозападната част, който е последната огромна опора на бунтовницата в Сирия.
Организация на обединените нации предизвести, че нахлуване против Идлиб може да провокира филантропична злополука.
Попитан за позицията на Пекин по отношение на вероятност за сходно нахлуване и филантропичните вреди, Сиун дефинира казуса като " доста комплициран ".
" Борбата с тероризма обаче към момента не е завършила. "
От януари Идлиб се ръководи от съюза Хаят Тахрир ал Шам, който се управлява от джихадистите от някогашния сирийски филиал на „ Ал Кайда “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР