Китайският пазар продължава да разгръща потенциала си за европейските мултинационални

...
Китайският пазар продължава да разгръща потенциала си за европейските мултинационални
Коментари Харесай

Европейските компании се възползват от възстановяването на китайския пазар

Китайският пазар продължава да разпростира капацитета си за европейските мултинационални компании, с последователното си възобновяване от въздействието на пандемията, оповестява Радио Китай.

През миналата седмица немските автомобилни производители разгласиха оптимистични данни за представянето си на китайския пазар, за разлика от други пазари, където растежът им продължава да бъде невисок. „ Ауди груп “ заяви предходната седмица, че доставките на коли в Китай са се нараснали с 4,4% на годишна база през първите три тримесечия. „ Фолксваген “ също сподели, че китайският пазар, който е неговият максимален, е основен мотор за възобновяване на пазара. Доставките на негови коли в Китай регистрират 3% растеж сред юли и септември.

Данни на Федерацията на швейцарската часовникарска промишленост демонстрират, че износът на часовници за китайския пазар се е повишил с 10,6% в интервала януари – септември до 1,53 милиарда швейцарски франка (1,67 милиарда долара). Френските колоси в производството на потребителски артикули също са се възползвали от мощното търсене в Китай. Така да вземем за пример компания „ Лореал “ е отчела 30% растеж на продажбите през второто тримесечие.

В същото време Китай оповестява, че форсира покупките на американски артикули през септември, до момента в който стопанската система на азиатската страна продължава да усилва темпа на възобновяване от коронакризата, макар че размерът на закупените артикули остава надалеч от контрактуваната цел за годината, оповестява Bloomberg.

Въпреки растежа размерът на покупките остава едвам на 38,5% от осъществяването на годишната цел от над 170 милиарда $, съгласно калкулации на Bloomberg, които се базират на китайските митнически данни.

Съгласно съглашението, подписано през януари, Китай даде обещание да закупи спомагателни американски артикули и услуги на стойност 200 милиарда $ до края на 2021 година Пандемията на ковид попречи на някои от тези проекти, защото търсенето се срина през първото тримесечие, само че възобновяване на Китай по-късно набира скорост, като растежът при вноса последователно се форсира.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР